”Lars-Tommy” återförenas – med allsvenskan i sikte

”Lars-Tommy” återförenas. Tommy Suoraniemi, som senast har varit finländsk förbundskapten, kliver in bredvid Lars-Magnus Jönsson i tränarteamet hos HK Drott, som siktar på att ta sig tillbaka till Damallsvenskan direkt.
– Det känns jättebra. Jag har varit på Tommy väldigt länge och tjatat på honom, säger Jönsson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Lars-Magnus Jönsson tog över som huvudtränare för Drott inför förra säsongen, men kunde inte hindra Halmstadlaget från att ramla ur allsvenskan ned i division 1.

Nu återupptar han samarbetet med sin gamle lagkamrat från Drotts herrlag under guldåren på 1990-talet, Tommy Suoraniemi.

”Lars-Tommy” tränade Drotts herrlag tillsammans under en hel och två halva säsonger i Elitserien 2014–15. De har även haft juniorlag ihop i föreningen.

Delat ledarskap – enligt Jönsson

Nu får även damlaget ta del av deras samlade kompetens. Lars-Magnus Jönsson är formellt sett fortsatt huvudansvarig medan Tommy Suoraniemi blir hans assistent, men Jönsson ser det som ett delat ledarskap:

– Tommy och jag har jobbat tillsammans i sex säsonger innan och vi har aldrig hamnat i någon diskussion om vem som ska ha sista ordet utan vi har varit väldigt anpassningsbara. Sedan är det en grund att vi tänker handboll väldigt lika, menar han.

ANNONS

– Lasse är huvudtränare, det är inget snack om det. Men vi är prestigelösa mot varandra i och med att vi är så bra kompisar och jag ser inte det som något viktigt eller ett problem. Sedan tycker vi inte alltid exakt likadant i matchsituationer, men då får Lasse väl ha sista ordet, fortsätter Suoraniemi.

– Det han säger här är, att när vi förlorar så är det jag som har sista ordet och när vi vinner så är det delat ledarskap, ler Jönsson.

Rena familjeföretaget

Tommy Suoraniemi är heller ingen ny bekantskap för Drotts spelare eftersom han redan i fjol hjälpte till med att träna kantspelarna. Dessutom spelar både dottern Sanna och svärdottern Cecilia Patriksson i laget medan hustrun Jessica är mångårig lagledare.

Tommy Suoraniemi var senast förbundskapten för Finlands damlandslag, men lämnade uppdraget för ett år sedan. Nu ser han fram emot att inta Drotts bänk igen:

– Det ska bli kul. Det suger lite i handbollstarmen igen och tjejerna är ett jävligt bra och seriöst gäng. Jag ser stora möjligheter att vi ska vara ett topplag i ettan.

Drott öppnar serien borta mot IFK Kristianstad på söndag.

Lars-Magnus Jönsson säger:

– Om vi förvaltar det här året bra nu så kan det vara det bästa som har hänt att vi åkte ur. Nu kan vi bygga något eget, både genom att vi tränar hårt och har tiden att träna hårt. Inte för att vi ska nonchalera division 1-lagen alls, men vi kunde inte ligga på samma nivå när vi hade så mycket måste-matcher hela tiden.

ANNONS

LÄS MER:Drott ställer in genrepet mot Helsingborg

ANNONS