Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny i Drott. Förra landslagsmålvakten Bodil Norrbom förstärker Drott under det allsvenska kvalet.

Landslagsmålvakt förstärker Drott i kvalet

Drott har, mitt under brinnande allsvenskt kvalspel, plockat in en ny målvakt – som både har spelat i landslaget och gjort tio säsonger i Elitserien.

Bodil Norrbom, 38, debuterade i skymundan på Drotts bänk under måndagens förlust i returen borta mot Lidingö (20-22) – och finns med i truppen även när kvalet avgörs på lördag.

Ordinarie Drott-målvakten Hanna Persson, 26, har under hela säsongen saknat en specialiserad vikarie, vilket gör succénykomlingens framgångar ännu mer anmärkningsvärda.

Men nu vågar tränarduon Thomas Sivertsson och David Löfgren inte chansa längre.

– Jag har jagat med ljus och lykta om det skulle hända någonting med Hanna. Först innan fönstret stängde den 15 februari och sedan, när vi såg att vi skulle hamna i kvalet, har jag med alla kontakter frågat om det är någon som inte har spelat i år eller förra året. För man gör ju inga övergångar nu utan det måste vara en som inte är registrerad, säger Thomas Sivertsson.

Till slut fick han napp – under rikslägret i Halmstad förrförra helgen, där Bodil Norrbom var på plats som målvaktstränare för F00/01-landslaget. Hon har spelat totalt tio säsonger i Elitserien för Skuru och Skånela och gjort två landskamper, men slutade efter SM-finalen 2015. 

Men hon tackade ja till en tillfällig comeback i Drott – och har nära till matcherna mot Lidingö eftersom hon bor i Stockholm.

– Det är roligt. De har bra spelare och en bra målvakt, men så behövde de en backup. Det är inte värre än så, säger hon till HP.

Bodil Norrbom hann träna en gång med Drott under dagarna i Halmstad. Nu träffar hon inte lagkamraterna igen förrän de återvänder till Stockholm till helgen.

Vad har du fått för intryck av laget?

– Det är supergoa tjejer och det brinner i ögonen på dem. Det är jättekul att se. Och målmedvetna och drivna verkar de vara. Ett gott gäng dessutom.

Klarar ni att slå Lidingö på lördag?

– Ja, det tror jag absolut. De var ju pressade i förra matchen. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här