”Kände inte glädjen längre”

Försvarsklippan Christoffer ”Bulten” Johansson, 28, har bestämt sig. Han slutar i HK Drott Familjen är viktigare än handbollen.

ANNONS
|

– Handbollen tar för mycket tid från familjen. Vi fick barn i januari och jag kände att jag inte var hemma så mycket som jag ville, förklarar Christoffer som tillsammans med sambon Sofia dessutom köpte hus i februari månad.

– När jag skulle gå till jobbet så hade Vincent precis vaknat och stod i pyjamas och när jag kom hem från träningen så stod han i pyjamas redo för att gå och lägga sig. Det är inte så roligt, fortsätter han.

Att Bulten skulle lägga av lät han Drottledningen få veta redan tidigt under årets slutspel. Men tankarna har funnits där långt tidigare.

ANNONS

Vid kontraktsförhandlingen inför den gångna säsongen skrev Bulten in en klausul som sa att han kunde bryta tvåårskontraktet redan efter halva tiden om familje- eller jobbsituationen förändrades.

En klausul som han nu utnyttjade.

– Jag hade tänkt i de tankarna tidigare, att när vi får barn så lägger jag nog av. Och jag har kört med öppna kort hela tiden.

Utöver allt handbollsspelande arbetar ingenjör Johansson dessutom som maskinkonstruktör på ett företag i Halmstad, och att det ska bli lidande på grund av idrottandet vill han inte.

– Jag har ju gått en utbildning för det här och att då inte jobba med det är ju lite att skita i det. Dessutom trivs jag med mitt jobb.

2002/2003, säsongen efter Drotts senaste SM-guld, debuterade Christoffer Johansson i A-laget. Han var länge en doldis, men har efterhand utvecklats till en av lagets viktigaste kuggar. Framför allt tack vare sitt uppoffrande och tuffa spel i mittförsvaret.

Nu, kanske på höjden av sin karriär, väljer 28-åringen att sluta.

– Varför inte lägga av när man är någorlunda på topp? Måste man vänta till man blir utslängd, säger Bulten och skrattar.

ANNONS

Finns det någon chans att du gör comeback?

– Det är inte omöjligt att jag kommer känna ett enormt sug sen och jag kommer säkert åka ner och träna några gånger bara för att det är kul. Man kommer ju sakna det sociala. Men nu är jag inte beredd att lägga så mycket tid som handbollen tar och jag säger inte att suget kommer att komma.

– Jag tycker fortfarande att det är roligt, till viss del. Men jag kände inte glädjen längre att gå ner och träna och då är man fel på det. För det är inte för pengarna man spelar handboll utan för att det är roligt, menar Christoffer.

När han ser tillbaka på sina år i Drott så påminns han av många roliga minnen. Men höjdpunkten kommer Bulten fram till ganska snabbt.

– Finalen förra året var ju ganska häftig får man säga. Speciellt eftersom vi gick dit som riktiga outsiders. Semifinalen i år var också bra, men det slår inte lika högt när man har förra säsongens prestation så tätt i minnet.

ANNONS

– Sen är det många minnen från Europa, både från nu och den svängen tidigare. Jag kan rabbla på länge, men jag kan konstatera att vi har haft väldigt kul i alla fall.

Ålder: 28 år.

Bor: Hus i Snöstorp.

Familj: Sambon Sofia och sonen Vincent, 4 månader.

Aktuell som: Slutar i Drott efter nio år i A-laget.

ANNONS