Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amanda Kullenberg och hennes lagkamrater i Drott har inte kunnat spela seriematcher i division 1 sedan slutet av oktober på grund av coronaviruset. Bild: Roger Larsson/arkiv
Amanda Kullenberg och hennes lagkamrater i Drott har inte kunnat spela seriematcher i division 1 sedan slutet av oktober på grund av coronaviruset. Bild: Roger Larsson/arkiv

Krisplanen – tre alternativ ska rädda Drotts säsonger

Det blir tidigast division 1-spel igen för HK Drotts herrar och damer under första veckan i februari. Svenska Handbollförbundet har nu presenterat tre alternativ för hur säsongen ska kunna fullföljas.

• Alternativ ett, som aktiverades på fredagen, betyder att inga matcher får spelas före den 1 februari, att säsongen förlängs till den 10 maj och att kvalspelet till allsvenskorna, division 1 och 2 stryks.

• Alternativ två innebär att inga matcher kan spelas före den 1 mars. Alla serier från division 1 nedåt omvandlas då till enkelserier. Seriespelet pågår till den 11 april. Därefter blir det kvalspel i bantad form.

• Alternativ tre träder i kraft om inga matcher får spelas före den 22 mars. Här blir det också enkelserier från division 1 och nedåt, serierna pågår till den 2 maj, men allt kvalspel stryks.

Blir inget av dessa alternativ verklighet så meddelar Svenska Handbollförbundet att allt seriespel för division 1 och nedåt avvecklas och att lagens serietillhörighet fryses inför säsongen 2021/22.

Sent på fredagseftermiddagen deklarerade dessutom regeringen att kommunerna ska hålla sina idrottshallar stängda fram till söndagen den 24 januari.

Drotts damlagstränare Lars-Magnus Jönsson tror allt sammantaget att det lutar mest åt alternativ två. Knappt två veckors full träning inför omstarten – som nu ser ut att bli borta mot Alingsås HK lördagen den 6 februari – menar han är i tajtaste laget sett till skaderisken.

– Man kan väl ta det, men när du kör individuella löppass och gym och sedan ska gå in på ett helt annat underlag och kasta – det blir ett helt annat slitage som kräver en större förberedelse, säger han.

Jönsson skulle hellre se en serieomstart den 1 mars – men med bibehållna dubbelserier:

– Blir det enkelserie så har vi bara sex matcher kvar. Okej, då har vi en lottning där vi har fyra hemmamatcher och två bortmatcher – det är gynnsamt på det sättet. Jag tycker att man skulle ha förlängt säsongen in i maj i stället. Men jag hoppas verkligen att vi får chansen i alla fall.

LÄS MER: Drotts ilska efter kommunens besked: ”Nästan chockartat”

LÄS MER: Matchen blev till ett ensamt pass: ”Jättemärklig känsla”

Fler lokala sportnyheter hittar du här