Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inget årsmöte. I sista stund sköt Drott upp onsdagens årsmöte på grund av att årsredovisningen inte hunnits granskas för revision. 

Krisklubbens årsmöte inställt – igen!

En avhoppad revisor och saknade papper. I sista stund ställde Drott in onsdagens årsmöte i Halmstad arena. Skälet: Att årsredovisningen inte hunnit granskas för revision.

Så nu dröjer det åtminstone en vecka till innan Drott kan göra bokslut för säsongen 2016/17.

En utdragen process som ställer till problem för alla inblandade, där tiden inte räckte för att revisionen skulle hinna göras när alla papper väl var på plats.

Då ordföranden Roger Wohlin inte var anträffbar för en kommentar om läget i föreningen fick HP-sporten i stället tag i ledamoten Ola Bengtsson, som i fjol valdes in i styrelsen på ett år. Men denne hänvisade bara till Drottbasen:

– Jag sitter i ett möte i Falkenberg och hinner inte prata just nu. Ni får ta kontakt med Roger Wohlin.

Det ajournerade årsmötet försvårar också arbetet för valberedningen som tvingas avvakta det ekonomiska utfallet innan kandidater till en ny styrelse kan föreslås.

– Det gäller att stänga förra årets bokslut för som det är nu är det svårt att få personer till en styrelse. Det känns inte seriöst att arbeta utan underlag, säger Christian Albinsson i Drotts valberedning.

Han har tidigare varit styrelsemedlem i klubben, men avgick vid fjolårets årsmöte.

Nu ska han tillsammans med Carl-Otto Strömberg i valberedningen försöka vaska fram ett antal namn. 

– Det finns folk som har anmält intresse, men först måste det komma ett vettigt bokslut.

En lösning kan vara en gemensam styrelse med Halmstad Handboll – dock med olika organisationsnummer för de olika klubbarna för att säkerställa ungdomsverksamheten vid en eventuell konkurs.

Albinsson säger att det finns sponsorer som är beredda att stötta klubben och att han själv är en av dem.

– Det har jag inga problem med, men det är ju ingen som vill gå in med pengar som försvinner i ett svart hål.

Det är också det som är dilemmat sportsligt för Drott som inte släpps in i de kommunala anläggningarna eftersom klubben har obetalda, kortsiktiga skulder på 185 000 kronor.
Föreningen har visserligen betalat av 130 000, men efter anståndet från januari på 205 000 kronor (tränings- och matchavgifter från april 2016 till och med januari 2017) har ytterligare räkningar på 110 000 löpt ut.

– Jag kan tycka att det är olyckligt att man först nu tycks ha insett allvaret och därför kommit igång så sent med skuldregleringen. För detta kommunicerade vi ut tydligt på ett möte redan i januari – en åtgärd som vi gjorde för att undvika att klubbarna bygger upp skuldberg, förklarar Ola Magnusson, idrotts- och fritidschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

Claes Andersson i Drott hoppas ändå på en större förståelse för att få chansen att lösa problemen:

– Vi har kontaktat kommunen och förklarat problemet att vi inte kan få in de pengarna och sälja in vår produkt hos sponsorerna så länge som vi inte har några lokaler att vara i och kan garantera att vi verkligen kommer till spel, förklarar han.

– Därför har vi begärt uppskov till den 31 oktober då vi garanterar att samtliga 185 000 kronor ska vara betalda. Men där har vi ännu inte hört något från kommunen, säger Claes som tror att båda lagen ska kunna drivas runt på under två miljoner kronor och där pengar för verksamheten också är på väg in.

Ola Magnusson vill också se en lösning på problemet:

– Vi har inte skickat några obetalda fakturor till Inkasso eftersom vi vill och hoppas att Drott ska lösa situationen. Tyvärr innebär spel i lägre divisioner minskade publik- och sponsorintäkter, vilket vi är väl medvetna om. Men samtidigt har klubben nu påvisat en kostnadskontroll där man på ganska kort tid har lyckats betala av 130 000 kronor, vilket visar att man är på rätt väg.

Fler lokala sportnyheter hittar du här