Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonas Källman.

Jonas Källman lämnar IFK Skövde – direkt

Ett halvår i Sverige fick räcka. Jonas Källman drar ut i Europa igen. – En bra affär för oss, han har ju inte direkt spelat ideellt, säger Skövdes klubbchef Bosse Andersson.

Landslagsmannen Jonas Källman lämnar IFK Skövde i handbollens elitserie. Källman har fått ett kontrakt med en europeisk toppklubb och lämnar Skövde direkt.

- Det betyder att vi tappar en jäkla bra handbollsspelare men också att vi får en bra ersättning, säger klubbchefen Bosse Andersson till TT.

Andersson vill inte säga vilken klubb Källman flyttar till, men det är helt klart att landslagsstjärnan inte finns med i Skövdes match mot Guif på torsdag.

Skövde har ett utsatt läge i elitserien och riskerar att få kvalspela under våren. Trots det gjorde man inget försök att få behålla Källman.

- Vi visste redan när Jonas skrev på för oss i höstas att han ville ut i Europa igen. Och vi vill aldrig stoppa någon spelare, säger Andersson.

Jonas Källman kom tillbaka till Skövde i höstas efter tolv år i Spanien. När hans förening Atletico Madrid lade ner verksamheten i juni var svensken klubblös. Med återkomsten till svensk klubbhandboll blev det också en comeback i landslaget, men framtiden i blågult är osäker.

- Vi får se, sade den 32-årige Källman till TT efter att Sverige åkt ur handbolls-EM förra veckan.