HK Drott fick klara sig utan Vilde Hansen Steinlund efter att hennes knäskål hoppat ur led i träningsmötet mot Kärra.
HK Drott fick klara sig utan Vilde Hansen Steinlund efter att hennes knäskål hoppat ur led i träningsmötet mot Kärra. Bild: Roger Larsson

Jönsson: ”Vi har lärt oss mycket i helgen”

HK Drotts damer har en hektisk helg bakom sig. Med tre matcher på ett dygn fick tjejerna bekänna färg – och som de gjorde det.

ANNONS
|

Tre matcher på 25 timmar.

Det var Drotts damers verklighet i helgen.

I lördagens möte med Göteborgslaget Kärra blev det seger för Drott med 26–25 (14–12) efter att Drott gett ett styrkebesked.

– De slutade tvåa i allsvenskan förra året när vi slutade tvåa från slutet. Vi hade en 12-7-ledning i första halvleken efter storspel från Amanda Bard i målet, säger Drotts tränare Lars-Magnus Jönsson och fortsätter:

– Vi var fokuserade och målmedvetna och ledde med tre bollar i slutet. Det var en bra match men inte den bästa under helgen.

Vilde Hansen Steinlund skadade sig när hon landade snett efter ett genombrott och knäskålen hoppade ur led.

ANNONS

– Jag vet inte hur det är med henne. Hon ska röntgas i veckan så vi får hålla tummarna, säger Jönsson.

Under söndagen gick turen ner till Malmö i stället och ett förmiddagsmöte med IFK Kristianstad. Det blev förlust med 25–23 (12–9) för Drott.

– Tjejerna var inte riktigt på tårna i matchen och gjorde otroligt många tekniska misstag. Vi kom tillbaka och låg under med två bollar men började göra tekniska misstag igen, säger Jönsson som såg matchen som en bra läropeng för tjejerna.

I helgens sista match stod HK Malmö för motståndet och då blev det seger för Drott igen. En övertygande seger dessutom när resultatsiffrorna skrevs till 37–20 (16–9) i Drotts favör.

– Tjejerna hade lärt sig läxan från Kristianstadmatchen och fokuserade till hundra procent. Vi spelade bra framåt i första halvlek men var inte riktigt nöjda bakåt, säger Jönsson.

– Amanda (Bard) räddade oss i första halvlek när hon var jätteduktig i målet.

I Hansen Steinlund och Linnéa Simonssons (känning i knät) frånvaro skickade Drottränaren in Maja Modin som mittsexa.

– Det var bra att vi fick testa lite olika uppställningar. Vi har lagt mycket kraft på den fysiska biten och det visade sig i dag med bra återhämtning för tjejerna, säger Jönsson.

ANNONS
ANNONS