Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Svårpasserad. Det ska mycket till om man ska lyckas skjuta över 205 centimeter Jakob Wickman Modigh. Hittills har han, bortsett från en minuts speltid borta mot Sävehof, fått förtroendet i två matcher och då imponerat. I morgon ska han stänga igen försvaret mot Guif.

Jätten Jakob får chansen igen

Med sin storlek och styrka har han i två raka matcher imponerat stort i Drottröjan. Och i morgon får elitseriens störste chansen igen. Men därefter är Jakob Wickman Modighs handbollsframtid ytterst osäker.

Han hade egentligen tänkt sluta med handbollen. Motivationen var inte den bästa och den civila karriären lockade.

Men då ringde telefonen och efter ett tag hade Ulf ”Tubbi” Sivertsson övertygat Jakob Wickman Modigh, 24, att på sina egna villkor fortsätta sitt handbollsspel i Drott.

För det är egentligen inte för handbollen som den minst sagt reslige linjespelaren i december lämnade Stavstens IF och Skåne till förmån för Halmstad.

– Jag är i slutskedet av min utbildning till flygledare. Och LFV (Luftfartsverket) hade ett visst antal platser på olika ställen som man kunde söka och jag ville till Halmstad så det är därför jag är här, berättar Jakob som alltså gör sin praktik på Halmstads flygplats.

Och just att handbollen inte är det primära är något som den 24-årige lundensaren vill poängtera. Från Drotts sida var Jakob, som på grund av praktiken inte deltar vid alla träningspass, initialt inte heller tänkt som någon startspelare, men när Mattias Roth för ett par matcher sedan fick problem med en armbåge så fick Wickman Modigh chansen.

Och som han tog den.

Med fyra mål på fem avslut samt starkt försvarsspel mot H43 blev han snabbt en favorit hos hemmapubliken i Halmstad arena.

– Det var jävligt kul. Och kul att få spela i den arenan också, kommenterar Jakob.

Det följdes i helgen upp med ett lika stabilt försvarsspel samt ett viktigt mål i Drotts vinstmatch mot Jakobs moderklubb Lugi.

Och mot Guif i morgon får elitseriens störste spelare, 205 centimeter långe och 112 kilo tunge Wickman Modigh, förtroendet igen av tränare Sivertsson.

– Mattias (Roth) är spelklar igen, men Jakob har spelat så bra i de här matcherna så det är svårt att ta väck honom, säger Tubbi som är imponerad.

– Han är en jättespännande spelare. Han är inte med på alla pass på grund av jobbet, men vi har Thomas (Sivertsson) som linjetränare och med rätt träning kan det bli riktigt bra.

Tubbi fortsätter:

– Det är ju framför allt i försvar, det är inte många som kan dela av ett mål som han kan. Och det är oerhört bra, det kan du ju fråga Stephen (Nielsen, Drotts målvakt) om.

Jakob själv klagar på att han ligger efter tempomässigt. Och även tidigare år har 24-åringen haft svårt att få ut mesta möjliga av sin kapacitet. Då som nu har det varit hans eget val.

– Det har aldrig varit stenhårt från min sida och lär väl inte bli framöver heller som det ser ut. Jag har inte velat satsa fullt ut.

Men ändå spelar du nu i elitserien. Du ångrar inte att du aldrig har satsat fullt, så att du hade sett hur bra du hade kunnat bli?

– Nej, det är ett val jag har gjort och jag är nöjd med det. I Lugi la jag tid på annat och nu satsar jag på jobbet. Det är ett jävligt kul jobb, tycker Wickman Modigh.

Därmed får tränare Tubbi även i fortsättning kolla upp så att hans bjässe är ledig innan han tar ut honom.

I morgon är Jakob dock tillgänglig och han hoppas vara det några gånger även under slutspelet.

Hur det blir nästa säsong vet han inte.

– Jag hoppas få jobb i Halmstad, men om jag spelar handboll kan jag inte svara på just nu. Vi får se, avslutar han.