Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

HP-TV direktsänder Drotts premiärmatcher

Fulla läktare i Halmstad arena – det är vad HK Drott hoppas på lördag eftermiddag i ”Rädda Drott-matchen” med först herrarnas division 1-premiär mot S-hof och sedan damernas allsvenska match mot Kärra.

Men de som inte kan närvara får ändå möjlighet att se matcherna då HP-TV livesänder båda med start kl. 13.50.

– Med det engagemang och det stöd som vi har fått, inte enbart från Halmstad, utan hela landet och även utanför landets gränser är det förstås extra roligt att de som stöttar oss men inte kan närvara ändå kan se matcherna, säger Drotts ordförande Roger Wohlin.

Knappast någon har väl kunnat undgå Drotts kamp för överlevnad där klubben på grund av sina ekonomiska problem var portad från de kommunala anläggningarna fram till för en vecka sedan.

– Men nu finns det hopp igen även om enormt mycket återstår, påpekar Roger och avser den dryga halvmiljon kronor som inkommit hittills genom två olika insamlingar.

Dessutom har övriga elitklubbar i Halmstad visat sitt stöd för den anrika handbollsklubben.

– Inom idrottsvärlden går det upp och ner. Vi hoppas att Drott klarar sig ur sina bekymmer och att halmstadborna sluter upp bakom stadens elitlag, säger Tony Karlsson, ordförande i Halmstads BK i ett pressmeddelande där även Halmias Leif ”Kola” Bengtsson, Hylte/Halmstads Leif Nilsson och Halmstad Hammers Patrik Emvall ger ett uttalat stöd.
HK Drotts damer – som utförligt presenterades i fredagens HP – var ljuset i mörkret förra säsongen när laget tog klivet upp i Allsvenskan. För herrarna var det tvärtom när laget rasade rakt igenom Allsvenskan och nu startar om i ettan.

I första matchen i eftermiddag ställs nya unga Drott (medelålder på knappt 20 år) mot Sävehofs farmarlag S-hof.

De flesta spelarna från förra årets lag har lämnat klubben, men trion Erik Lindau samt målvakterna Andreas Holmén och Johan Gustafsson valde att stanna kvar.

Ny är bland andra Andrius Mikko, Lugi, Anton Andersson, Hallby, Lukas Andersson Männikkö, Varberg och Teodor Simonsson, Hök.

Laget tränas av tidigare Drottprofiler som Jesper Adolfsson, Michael Mattsson, Perka Pettersson och Marcus Bartholdsson. På sista tiden har kvartetten utökats till en kvintett då Claes Andersson blivit matchcoach.

– Anderstorp är skyhög seriefavorit. De trillade ur allsvenskan ihop med oss i våras, men ser ut att få en starkare trupp i år där Mattias Roth (tidigare i Drott, men närmast från Varberg) anslutit. Sedan har klubben fått en bra tränare i David Löfgren, säger Claes Andersson, som väljer att ligga lågt i förhandssnacket.

– Vår målsättning är att hänga kvar, slår han fast.

Drott har haft lite skadeproblem under sommaren och lagets två längsta skyttar, vänsterniorna, Hampus Fernebrand och Johan Petersson dras både med axelproblem och missar premiären.

– Hampus är långt borta från spel och just nu diskuteras det om det ska bli operation eller inte. Johan har blivit bättre i sin axel, men kommer nog att missa 3-4 veckor till.

Fler lokala sportnyheter hittar du här