Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Redo för debut. Nye målvakten Andreas Holmén har fått tillbaka handbollsglädjen efter flytten till Drott.

Holmén ska lyfta Drott från träsket

Är Andreas Holmén målvakten som ska vända den negativa trenden i Drott?

– Jag känner ingen press, säger Andreas inför debuten mot Västerås/Irsta i eftermiddag.

Renny Svennberg blev korsbandsskadad strax innan jul och blir borta hela säsongen.

Därför värvade Drott i veckan Andreas Holmén från seriekonkurrenten Hallby och nu är den 1,98 långe bjässen redo för första matchen i sin nya klubb.

– Jag känner inte att jag behöver gå in och spika igen målet för att rädda laget. Det här en klubb med bra spelare, men vi måste visa mer attityd och lite mer glädje på planen – då kan vi bli ett vinnande lag igen, tror Andreas.

Holmén satt på läktaren i måndags när hans nya lag förlorade med 19–32 mot serieledande Önnered.

– Bakåt såg det helt okej ut innan det rann iväg, men det är kanske lätt att det blir så när anfallsspelet inte fungerar. Försvarsspelet är ändå nyckeln till framgång, men då måste vi visa att Halmstad arena är vår hemmaplan – det ska inte komma hit en enda motståndare som tror att de ska vinna här. 

Holmén började sin bana i Halmstad Handbolls ungdomsled, men valde för några år sedan att fortsätta karriären i Redbergslids utvecklingslag – därifrån gick sedan flyttlasset till Hallby.

I fjol hade Andreas stor del i att Jönköpingsklubben vann division ett och tog klivet upp i Allsvenskan, men i år fick han aldrig chansen och spelade mest division 3-handboll innan han och Hallby gick skilda vägar.

– Jag fick en dipp och tappade självförtroendet. Jag tycker att jag inte fick bevisa att det var jag som skulle stå den här säsongen.

Men Holmén är inte orolig för formen trots att den senaste matchen han spelade var i november.

– Jag har varit här i två veckor nu. Den första veckan var sådär, men nu har jag hittat placeringen i målet igen – och inte minst viktigt är att handbollsglädjen är tillbaka.

Nu ska 22-åringen (fyller år på tisdag) försöka hjälpa Drott att ta sig uppåt i tabellen igen.

– Det känns väldigt bra att vara här. Drott är ett lag som hör hemma en serie högre upp – Halmstad behöver ett lag i elitserien.

Fler lokala sportnyheter hittar du här