HK Hök föll i derbyt – men är en välmående liten förening

När andra små klubbar har problem med ekonomin på grund av coronapandemin, mår handbollsklubben HK Hök i Laholm bra.
– Vi har en bra ekonomi, mycket tack vare att alla i föreningen hjälper till, säger Mats Persson, kassör i klubben.

ANNONS
|

HK Hök 25

Halmstad Handboll 30

(11–14)

I HK Hök hjälper alla till att dra in pengar till föreningen. Det spelar ingen roll om du är a-lagsspelare eller tränare, försäljningen av lotter och annat slipper ingen ifrån.

– Alla ska vara med och bidra. Jag gillar inte friköp utan vill att alla ställer upp. Det ger en speciell klubbkänsla och visar en solidaritet, vi gör detta tillsammans, säger Mats Persson och fortsätter:

– Vi har inga problem med ekonomin. Vår serie var färdigspelad när coronan bröt ut så det påverkade inte oss så mycket. Sedan har vi varit duktiga med sponsring och säljer ganska mycket lotter och annat. Dam- och herrlaget med tränare sitter till exempel varje lördag och säljer lotter på Willy's.

ANNONS

När nu herrlaget får en omstart i division 3, där det under fredagskvällen vankades derby mot Halmstad Handboll i Mellbystrandshallen, är det med i stort sett ett nytt lag på planen.

– Det var många som lämnade efter fjolårssäsongen, konstaterar Persson.

– Det positiva är att unga spelare söker sig till oss och att vi har fått tillbaka spelare som har spelat med Hök tidigare. Vi har ju jättedåligt underifrån, alltså egna spelare, eftersom det är svårt att få ledare.

Höks modell är i stället att vara ett komplement till klubbarna i Halmstad. Vill man inte satsa stenhårt men ändå spela handboll, då söker man sig till Hök.

– Det är positivt för oss. Vi har både herr- och damspelare som kör från Halmstad och hit för att träna och spela. Det borde finnas ett komplement i Halmstad men vi är glada att de kommer hit i stället, säger Persson.

Klubben har dessutom inför denna säsongen startat upp ett damlag i klubben och blivit ännu mer attraktiv som förening.

Matchen då?

Efter en lite knackig inledning på matchen där Halmstad Handboll ett tag ledde med 10–4 kom Hök tillbaka och fick gå till pausvila i ett tremålsunderläge, 11–14, efter att bland andra Dennis Ljungberg laddat kanonen flera gånger om.

ANNONS

I andra halvlek kröp Hök närmare och närmare och med mindre än tio minuter kvar av matchen skiljde bara ett mål lagen åt.

Men en ödesdiger utvisning för Hök, en boll i ansiktet på målvakten Max Nordh och några missade lägen senare stod Halmstad Handboll som segrare i matchen med 30 mål mot 25.

ANNONS