Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

HK Drotts stjärna stannar i högsta serien säsongen ut

En månad har gått sedan HK Drotts talangfulla Amanda Kullenberg gick från handboll förbjuden till – spel i högsta serien, SHE, med Kristianstad HK.
Och nu står det klart att lånet förlängs och att högernian blir kvar säsongen ut.

– Ja, med tanke på hur oklart och osäkert det är om Drotts serie kommer i gång pratade jag tränarna och lagkompisarna där och vi tog ett gemensamt beslut att jag stannar här, säger Amanda.

När Kullenberg kom var Kristianstad ett bottenlag som hade tagit fyra ynka poäng på de inledande matcherna.

Sju matcher senare har laget – för övrigt tränat av Drott-bekantingarna Uffe Schefvert och Ulf ”Tubbi” Sivertsson – klättrat över alla streck som sjua efter fem segrar varav fyra mot bottenkonkurrenterna mot Västerås Irsta (28–23), Kungälv (30–20), Boden (25–16), Kungälv igen (23–22) och nu senast Skövde borta (24–21).

Kullenberg-effekten eller...?

– Njae, vi kan väl låtsas, skrattar hon.

– Men vi har tränat bra och fått till spelet på sistone. Och inte minst, vunnit de rätta matcherna. Sedan betyder Uffe och Tubbi också väldigt mycket eftersom de kompletterar varandra så bra.

Kullenberg om lagkamraterna i Drott: ”Avundsjuka”

För Amandas egen del har det också gått över förväntan. Och det trots att hon inte hade spelat handboll på flera månader när hon debuterade mot Västerås Irsta.

– Jo, det tog lite tid att hitta timingen igen. Men annars tycker jag att det gick rätt fort. Jag hade ju löptränat mycket och kört fys med Drott när vi inte fick träna handboll, men på handbollsplanen insåg jag ju att det var helt andra muskler som man använde, samtidigt som lagkompisarna var mitt uppe i säsongen så jag var helt slut i början, förklarar Kullenberg.

Sett till det och den stenhårda konkurrensen av Martina Weisenbilderova på högernio och Jovana Bogojevic på högersex har Amanda ändå fått rejält med speltid.

– Absolut! Det är tufft och stor skillnad i farten och trycket både i matcher och på träning. Men bara att få träna handboll igen var ju fantastiskt och matchspel på det var en bonus. Så jag vet att lagkompisarna i Drott är avundsjuka. Det hade jag också varit.

Mål har det också blivit fyra till antalet. Det första mot Boden.

– Jag gjorde en stegisättning och kom förbi min motståndare och satte den. Det var skönt.

Kullenberg vill spela på så hög nivå som möjligt

Med en del av familjen kvar i Blekinge som Amanda kommer ifrån löste sig också boendet på bästa sätt.

– Brorsan bor i Karlshamn och har flickvän i Kristianstad så där kunde jag bo. Då slapp jag ju också att pendla, berättar Amanda som också kan sköta sitt jobb med försäljning av träningskläder för ett Halmstadföretag på distans.

Så nu har du fått smak på spel i högsta serien?

– Ja, jag vill ju spela på så hög nivå som möjligt. Så vi får se hur det blir med Drott nästa år. Först och främst hoppas jag att de går upp i Allsvenskan igen.

LÄS MER: Nya beskedet: Kvalen tas bort i Drotts serier

LÄS MER: Louise förlorade båda sina föräldrar i cancer – nu är morfar den store supportern

Fler lokala sportnyheter hittar du här