HK Drotts lagkapten tar en paus – hemvändare ersätter

Han ska bli pappa i augusti och tar en magisterexamen i idrottspsykologi senare i vår. Då väljer HK Drotts lagkapten Anton Melin att ta en paus. Samtidigt vänder en gammal Drott-profil, storskytten Jack Månsson, hemåt.

ANNONS
|

– Att Jack ersätter Anton blir enormt betydelsefullt för oss och ger rätt signal om vårt mål att få hem gamla Drottare, säger Johan Hedlund – tränare för herrlaget ihop med Thomas Sivertsson.

– Man kan väl säga att jag blev övertalad av Johan och Thomas eftersom jag inte hade tänkt att börja spela direkt när jag kom hem. Men så träffade man grabbarna och blev sugen igen, säger Månsson efter träningen med sin nygamla klubb.

För Anton Melins del, där tillökning i familjen förväntas kring vecka 31–32, har beslutet att pausa sin handboll vuxit fram.

Pappa i augusti

– Jag ska bli pappa för första gången och ska slutföra mina studier och då kände jag att jag ville prioritera familjen och den civila karriären.

ANNONS

När Anton i vår, efter fyra år, avslutar sina studier kan han kalla sig idrottspsykolog efter att först ha tagit en kandidatexamen i psykologi och nu en magisterexamen i idrottspsykologi.

– Men det finns ingen anställning i det yrket utan jag vill på längre sikt starta ett eget företag. Tills jag har byggt upp en kundbasis och gjort mig ett namn är målet att ha det som en sidosyssla, förklarar han.

Att han överhuvudtaget valde den banan beror på egna erfarenheter.

– Ja, när jag som 17, 18 år och klev upp i seniorhandbollen kändes det som att något saknades, att jag hade behövt vara förberedd på ett helt annat sätt. Och den hjälpen baserad på egna erfarenheter hoppas jag kunna hjälpa yngre spelare i framtiden.

Men räkna med att den 26-årige Melin (före detta Andersson) snart är tillbaka i Halmstad arena.

– Jag ska definitivt tillbaka. Om det sedan blir som spelare, ungdomstränare eller materialare får framtiden utvisa, men håller bara kroppen och motivationen finns där spelar jag gärna vidare, lovar Anton.

Storskytten tillbaka

Men till höstens seriestart blir det alltså inte, där Drott också tappar storskytten Hugo Sivertsson till allsvenska HIF Karlskrona.

Och det är också därifrån som man hittar ersättaren, den välmeriterade hemvändaren och vänsternian Jack Månsson.

ANNONS

– Desto viktigare då att få hem Jack som fortfarande är ung och har stor utvecklingspotential, påpekar Johan.

Våren 2016 debuterade Månsson för Drott i Elitserien, för övrigt klubbens senaste säsong i högsta serien, för att sommaren 2017 gå vidare till allsvenska Amo och sedermera HIF Karlskrona.

Men med alltmer begränsad speltid i laget som till slut föll i tre raka matcher mot Aranäs i kvalet till handbollsligan valde han att bryta kontraktet.

– Det var påfrestande, inte minst mentalt, att inte få spela och till slut tappade jag motivationen och spelglädjen. Och det är den som jag nu har fått tillbaka eftersom det är kul att vara tillbaka i hemmaklubben, säger Månsson som fyller 23 år senare i år, men ändå kommer att tillhöra en av lagets mest erfarna spelare.

– Ja, det är första gången som man kan kalla sig veteran, skrattar han.

Själv har han börjat arbeta i pappas och tillika Drott-ikonen Ulfs företag och har hunnit landa i sin gamla hemstad efter fyra år på annat håll.

Allsvenskan som gäller

Och även om Drott fortsätter jakten på en ny högernia är en mycket viktig pusselbit på plats med Månsson.

– Vi hade en tidig kontakt, där Jack, om det hade blivit en enkelserie, hade kunnat tänka sig spela de sex återstående matcherna. Så redan där fick vi positiva signaler för Jack blir en enorm injektion till både laget och klubben, säger Johan Hedlund.

ANNONS

Och målet för Jack är kristallklart:

– Vi ska tillbaka till Allsvenskan! Något annat finns inte.

Läs mer: Drottprofilernas glädje – får börja träna igen efter fem månader

Läs mer: Från toppchef i miljardkoncernen till oavlönad tränare

Läs mer: Drottkaptenens framtidsbesked – och blivande papparollen hemma

ANNONS