Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

HK Drott förlänger med två viktiga nyckelspelare – vidare i cupen

Inför returmötet mot HK Ankaret i kvalet till svenska cupen levererade Drott färska nyheter.
Det är förlängningar med två av lagets nyckelspelare, lagkaptenen Daniel Hagström och målvakten Johan Gustafsson, som väljer att följa med Drott upp i allsvenskan.
Matchen mot Ankaret vann Drott till slut med 34–31.

Handboll: Kval till Svenska cupen

HK Drott 34

HK Ankaret 31

(17–17)

Daniel Hagström var en av Drotts mest tongivande spelare under den gångna säsongen. Nu har han gjort klart med klubben för ytterligare en säsong och följer alltså med Drott upp i allsvenskan.

– Jag har funderat fram och tillbaka. Jag är 25 år och vill ta kliv vidare i karriären men efter mycket om och men känner jag att jag har utvecklats bra i Drott och att vi kommer att få tuffare matchning i allsvenskan, säger vänstersexan.

Kontraktet sträcker sig över en säsong.

– Det blir en bra lösning för mig både som handbollsspelare och privat då jag har ett år kvar på mina studier till grundskolelärare. Sedan finns det möjligheter att se hur det ser ut efter nästa säsong, säger Hagström.

”Inget som gav någon wow-känsla”

Fanns det intressen från andra klubbar?

– Det fanns lite intressen men inget som kunde överskriva Drott. Anledningen till att jag har valt att vänta lite med att förlänga var för att se om något annat skulle dyka upp, men det var inget som gav någon wow-känsla, säger Hagström.

– Jag gillar Drott och har ett hjärta för klubben. Vi har dessutom en rolig säsong bakom oss där vi har utvecklats som lag.

Du själv noterade bästa säsongen hittills sett till förbättrad skottprocent från din kant, samtidigt som du är en snabb kontringsspelare. Hur ser du på sin egen insats under säsongen?

– Jag lägger inte så mycket fokus på mig själv. Laget hade som mål att ta sig tillbaka till allsvenskan och det är extra roligt att vi lyckades samtidigt som att det känns som att Halmstad håller på att växa tillbaka till den handbollsstad det en gång var och att folk börjar få upp ögonen för sporten igen, säger Hagström.

– Det är klart att jag personligen vill gå så långt som möjligt. Jag gör alltid mitt bästa och försöker alltid prestera på min högstanivå.

Stigande formkurva

Även målvakten Johan Gustafsson har valt att förlänga sitt kontrakt med Drott.

27-åringen har genomgått två korsbandsoperationer under senare delen av karriären men var tillbaka under säsongen som gick och hade en stigande formkurva allt eftersom säsongen led.

I kvalet till svenska cupen gick det dessutom bra för Drott som vann även returmötet med 34–31 och är klara för huvudrundan.

Det var säsongens sista match för Drotts herrar som nu får lite semester innan försäsongsträningen drar gång igen.

– Vi avslutade säsongen på bästa sätt och nu ska det bli skönt med en liten paus för att få tillbaka suget igen. Sedan brukar man snabbt sakna handbollen, säger Hagström och fortsätter:

– För egen del är jag inte den största supportern när det kommer till försäsongsträningen men det är bara att ge sig in i gymmet och kriga på.

Fler lokala sportnyheter hittar du här