Hedlund: ”Upplever att vi har mycket mer att hämta ut av det här laget”

28 mål mot 24 när HK Drott tog andra raka segern i handbollens division 1.
– Det är ett helt okej resultat, säger Drotts tränare Johan Hedlund efter vinsten över Blekingelaget IFK Karlskrona. Segern aldrig hotad Topplag i serien

ANNONS
|

HK Drott spelade sin andra hemmamatch på lika många omgångar när Karlskrona gästade Halmstad arena.

Och visst visade Drott att de blir att räkna med i vinter.

Vid ställningen 3–3 kopplade hemmalaget greppet om den första halvleken genom att gå upp till 7–3 och sedan släppte de aldrig greppet.

I paus var ledningen hela sex bollar, 14–8.

Segern var aldrig hotad och Drott seglade ifrån till en seger med 28–24 i andra halvlek.

– Jag tycker att vi har ganska bra kontroll på matchen men vi slarvar litegrann i olika perioder, säger Hedlund och fortsätter:

– Jag tycker hela tiden att vi kan skärpa till oss och gå ifrån igen, men så slarvar vi på nytt.

ANNONS

Karlskrona ändrade taktik i andra halvlek och valde att punktmarkera Hugo Sivertsson och Erik Ekstrand under perioder i matchen.

– Vi visste att de skulle hålla på att laborera med det så det var vi förberedda på. Jag tycker inte att de vann något på det över huvud taget, säger Hedlund som också var nöjd med försvarsspelet i spel sex mot sju.

– I sju mot sex-spelet så visade vi bakåt att vi hade koll. Jag var bara glad när han (Karlskronas tränare) fortsatte att spela sju mot sex för där är vi starka i försvaret.

Med två poäng och fyra plusmål in på kontot gör det Drott till ett topplag i serien.

– Vi visste att det här skulle bli en jättetuff match. Jag sa inledningsvis att Fjärås och Karlskrona är några av de starkare lagen i serien så de här två poängen är viktiga. Vi avslutar tyvärr serien med tre raka bortamatcher så att förlora en sådan här match hade inte varit så roligt i inledningen av serien, säger Hedlund och fortsätter:

– Det är väl så här man vill att det ska starta. Man har väl inte varit nervös direkt men i och med att vi inte fick så många riktigt bra träningsmatcher innan så kändes det lite osäkrare i år när vi startade än i fjol. Nu har vi lite mer press på oss också, nu slår vi inte i underläge på samma sätt, vi kom ju trots allt fyra i serien i fjol.

ANNONS

Har ni fått se det ni vill se ute på planen under de två första matcherna?

– Vi har absolut sett delar av det vi vill se under de två första matcherna. Både Thomas (Sivertsson) och jag upplever att vi har mycket mer att hämta ut av det här laget och det vet killarna också, säger Hedlund.

– Men det är gott att vinna och ha den potentialen att man kan förbättra sig.

Drotts mål gjordes av: Hugo Sivertsson 8, Erik Ekstrand 6, Daniel Hagström 5, Calle Almander 3, Anton Melin 3, Melker Jarl 2 och Hannes Pettersson.

ANNONS