Ex-drottaren Anton Halén spelar i IFK Kristianstad.
Ex-drottaren Anton Halén spelar i IFK Kristianstad. Bild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån/arkiv

Handbollsmästarna möts i Mellbystrand

IFK Kristianstad och IK Sävehof har vunnit de fem senaste SM-gulden i herrhandboll. Den 18 augusti möts mästarlagen i en träningsmatch – i Mellbystrandshallen.

ANNONS
|

HK Hök har goda kontakter med IFK Kristianstad sedan Laholmsklubben serverade Skånelagets supportrar korv och dricka på väg till SM-finalen i Göteborg 2018.

Nu hjälper Hök även till att ordna Kristianstads försäsongsmatch mot Sävehof.

– De ringde och frågade om det fanns någon hall som de kunde spela i och så löste vi det. Eftersom de ändå inte får ha publik så valde de någonstans mitt emellan Göteborg och Kristianstad, säger Mats Persson, kassör i HK Hök.

Därmed kommer storfrämmande till Mellbystrand tisdagen den 18 augusti. Hök gör ingen ekonomisk förtjänst på arrangemanget – men å andra sidan står gästerna själva för kostnader för hallhyra, domare och städning.

ANNONS

– Det är lite tråkigt att de inte kommer att kunna ha någon publik där. Men då hade de ju inte kunnat spela i Mellbystrand ändå för det är alldeles för litet, påpekar Mats Persson.

En osäkerhetsfaktor är att en spelare i IFK Kristianstad i veckan har konstaterats vara smittad av covid-19. Spelaren har nu isolerats och enligt Kristianstadsbladet ska samtliga i A-truppen testas som en säkerhetsåtgärd.

Anton Halén , som vann SM-guld med Drott 2013, spelar i Kristianstad. Hans förre Drottkollega Viktor Hallén har däremot lämnar för Lugi inför den kommande säsongen.

LÄS MER:Hök servade Kristianstadfans

ANNONS