Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Peter Carlstrand var tillsammans med Arvid Adolfsson målbäst i HK Hök mot Hultsfred.

Hök tog skön seger

HK Hök tog en viktig seger när Hultsfred besegrades på hemmaplan med 35-29.
– Efter två raka förluster är det lätt att det sätter sig i huvudet. Det var krampaktigt men vi tar en kämparseger, säger HK Höks tränare Marcus Artursson.

Jesper Johnson var tillbaka i laget efter blindtarmsoperation. Storskytten Pontus Johansson saknas dock fortfarande på grund av axelskada.

Hök ryckte tidigt åt sig en ledning med fyra mål.

– Vi höll sedan avståndet hela vägen in i mål. Ändå gick det inte av sig själv. Det blev en riktig kämpamatch från vår sida, säger Artursson.

– Vi hade egentligen allt att förlora här. Hade Hultsfred vunnit hade de kommit närmare oss i tabellen. Nu kunde vi istället gå ifrån lite.

Hök hade 20-14 i paus.

– Vi var framgångsrika i vårt försvars- och kontringsspel. Dessutom gör Robin (Hammarberg) det bra i mål, säger Artursson.

Hultsfred kom aldrig riktigt nära i andra halvlek. Som mest ledde Hök med nio bollar.

– De blev trötta. Vi gick runt på mer folk och malde ner dem. När vi mötte Hultsfred borta hade vi enorma problem med deras skytte, säger Artursson och fortsätter:

– Vi blev fullständigt bombarderade. Nu hanterade vi det mycket bättre och de var tvungna att byta ut sina bästa då de gick sig trötta.

Hök vann till slut bekvämt med 35-29. Gästerna gjorde sitt avslutande mål i matchens sista sekund.

– Det var en riktigt skön seger. Inget skönlir men den här gången var poängen viktigast, säger Artursson.

– Vi är vassa när vi får igång vårt kontringsspel. Vi har inte samma skytte som andra lag. Då är det viktigt att försvarsspelet sitter så att vi kan komma till mycket kontringar.

Just spelet bakåt var det som fungerade allra bäst i matchen mot Hultsfred.

– Vi spelar bra förvarsspel. Sedan gör Robin några viktiga räddningar för oss i rätt lägen. I anfallsspelet finns mer att hämta men alla gör jobbet fullt ut, avslutar Höktränaren.

Bästa målskyttar i hemmalaget i matchen var mittsexan Arvid Adolfsson och kantspringaren Peter Carlstrand med sex pytsar var.

Hök är femma i tabellen på 18 poäng.