<strong>Sponsrar Drott.</strong> Gyllene Tider – Göran Fritzon, Micke Syd Andersson, Per Gessle, Anders Herrlin och Mats Persson – går in med pengar för att hjälpa Halmstadklubbens damlag i Allsvenskan.
Sponsrar Drott. Gyllene Tider – Göran Fritzon, Micke Syd Andersson, Per Gessle, Anders Herrlin och Mats Persson – går in med pengar för att hjälpa Halmstadklubbens damlag i Allsvenskan.

Gyllene Tider stöttar Drotts damlag

Popgruppen Gyllene Tider kommer att stötta Drotts damlag i Allsvenskan till hösten.

ANNONS
|

– Det känns jättekul att kunna hjälpa till på traven, säger Micke Syd Andersson, trummis i bandet.

Micke Syd har alltid gillat idrott och låg i vintras bakom en crowdfunding-kampanj med arbetsnamnet HBK-kompisar.

Nu har han ett nytt projekt på gång som han delar med övriga medlemmar i Gyllene Tider.

GT kommer nämligen att sponsra Drotts framgångsrika damlag den kommande säsongen.

– Vi har gått in med pengar, men hur mycket det handlar om vill vi inte tala om, säger Micke Syd Andersson.

Klart är att Drottdamerna som en del i uppgörelsen kommer att spela med en logotyp på sina matchtröjor som består av GT-inspirerade citat typ ”Det hjärta som brinner”. Dessutom ska GT-loggorna finnas på träningsjackorna och klubben spela låtar av bandet i samband med lagets hemmamatcher.

ANNONS

– Som trumslagare och talesperson för Gyllene Tider kan jag säga att detta känns stort för oss. Vi vet hur det var när vi var nykomlingar på väg upp.

Andersson har trots att han bor i Stockholm hela tiden följt idrottslagen från Halmstad och skulle ha varit på plats på Lidingö i våras då Drott kvalade sig upp i Allsvenskan.

– Jag och Janne (Andersson, förbundskapten i fotboll) hade bestämt att vi skulle se matchen tillsammans, men jag kunde inte åka dit eftersom jag var upptagen av ett gig.

Men han fick chansen att stötta på ett annat vis. Damlagets tränare Thomas Sivertsson hade tidigare inlett ett samarbetsavtal med Gyllene Tider när han tränade Drotts tjejer och tog kontakt med bandet igen för att höra om det fanns intresse att stötta damerna.

På den vägen är det.

– Det känns kul att Gyllene vill vara med på den här nya resan. Vi hoppas kunna göra mer på matcherna – ta vara på det som Halmstad är bra på och GT en jättestor del av, säger Thomas Sivertsson.

Ordföranden Roger Wohlin håller med:

ANNONS

– Det känns bra att bandet vill stötta handbollen i Halmstad. Vi behöver all hjälp vi kan få.

– Dessutom hoppas vi att det här kan dra med sig andra sponsorer. Det är en bra signal utåt, tycker Wohlin.

ANNONS