Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Gustafsson åkte på karriärens andra korsbandsskada i vintras. Nu är han på gång tillbaka och hoppas på att kunna träna med boll i september. Arkivbild. Bild: Krister Andersson
Johan Gustafsson åkte på karriärens andra korsbandsskada i vintras. Nu är han på gång tillbaka och hoppas på att kunna träna med boll i september. Arkivbild. Bild: Krister Andersson

Gustafsson på väg tillbaka – tar plats på bänken i helgen

För fem och en halv månad sedan opererades Drotts målvakt Johan Gustafsson för karriärens andra korsbandsskada.
Nu är han tillbaka i laget, om än vid sidan om, när träningsmatchandet drar igång i helgen.

I helgen vankas det handboll igen.

Damerna tar emot det allsvenska topplaget Eslöv medan herrarna spelar ett bortamöte mot Lågan.

Med på herrbänken finns – förhoppningsvis – Drottmålvakten Johan Gustafsson som är på gång tillbaka från sin korsbandsskada som han ådrog sig tidigare i vinter.

– Tanken är att jag ska finnas med och stötta målvakterna, men jag vet inte hur många som får vara med runt laget nu i coronatider, säger Gustafsson som inte själv är aktuell för spel men som tycker att det är kul att handbollssäsongen äntligen drar igång igen.

– Det ska bli jättekul, jag har verkligen längtat.

Det har gått fem och en halv månad sedan han opererades för karriärens andra korsbandsskada.

– Jag har inte haft några bakslag under rehabtiden. Det är ju min andra korsbandsskada så jag har gjort detta en gång tidigare. Men man kan undra om jag föddes med två dåliga korsband, säger Gustafsson lite skämtsamt och fortsätter:

– Nu visste jag vad som väntade och att de två-tre första månaderna är den värsta tiden eftersom man inte kan göra något alls.

Han hoppade runt på kryckor under de första månaderna.

– Det gör att ena benet tar allt och gör att man måste träna upp spänsten och kontrollen över det andra knät igen, säger han.

När Gustafsson drabbades av den första korsbandsskadan var han mer försiktig med sitt skadade knä.

– Nu vet jag vad knät klarar av och då har jag också kunnat köra på, på ett annat sätt, säger Drottmålvakten och fortsätter:

– Det gör att jag kanske kan börja tidigare med boll denna gång.

Prognosen är att Johan Gustafsson kan börja träna med boll i september.

– Handboll är en hård och tuff sport, men jag har inte haft några problem med första korsbandet som skadades i det andra knät. Dessutom har rehaben gått mycket snabbar denna gången än första gången jag drabbades, säger han.

För Gustafssons del var det lite tur i oturen att serien bröts i förtid i våras när coronapandemin lamslog idrotten.

– Man får försöka hitta det lilla positiva i eländet och nu har jag och laget haft en lång försäsong och kunnat använda tiden till att bygga upp oss, säger han.

Just nu handlar mycket av rehabträningen om att hänga i gymmet.

– Jag kör väldigt mycket själv och behöver gymutrustning för mina övningar. Men det är klart att det är en milstolpe som jag strävar efter att få träna tillsammans med de andra i laget igen, säger han.

Fler lokala sportnyheter hittar du här