Guldmakarna tillbaka i Halmstad – som campledare

2013 avgjorde Magnus Persson SM-finalen i Drotts favör, och även Anton Halén fanns i laget. Den här veckan var duon tillbaka i Halmstad – som ledare för ett handbollsläger.
– Det är en idé vi haft ett tag, säger Magnus Persson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

I dagarna fyra får unga handbollslirare drillning i hög klass i Halmstad Arena.

Tränarna i sommarcampen är inga mindre än elitspelarna, och tillika tidigare Drott-spelarna, Magnus Persson och Anton Halén, som anordnar den tillsammans med HK Drott. Fokus ligger på individuell utveckling och under tisdagen fick deltagarna mellan 12 och 14 år träna försvarsspel, innan de senare i veckan fick fokusera på anfallsspel.

Två av deltagarna i veckans camp är Wilma Artursson och Lova Ekengren från Halmstad.

– Det är väldigt roligt, det blir ju handboll varje dag. Så det är en toppenvecka, säger Wilma.

– Vi fick träna lite styrka i morse. I går fick vi lära känna varandra och sedan blir det kul med lite anfallsträning senare i veckan, säger Lova.

ANNONS

Bra tips från proffsen

Att det är Magnus Persson och Anton Halén som håller i veckans läger är en god bonus.

– Det är väldigt kul att få lära sig av några som spelar på en sån hög nivå, säger Lova.

Veckans läger är första gången Magnus och Anton håller i ett läger i Halmstad. Årets grupp består av elva deltagare, men länge var det osäkert om det ens skulle bli ett läger.

– Det var avblåst och sedan igångblåst flera gånger på grund av coronan. Till slut fick vi ihop det så att vi kunde köra, säger Anton.

Magnus är från Halmstad och avgjorde den dramatiska finalen när Drott vann sitt senaste guld 2013. Han gjorde sammanlagt sex säsonger innan han blev proffs i Tyskland, medan Anton spelade i Drott i sju säsonger och även han var med och spelade hem SM-guldet 2013.

– Jag har bott här i nio år och är här en hel del på sommaren, säger Anton.

Hoppas på läger varje år

Duon höll under sin tid tillsammans i Drott i träningar för yngre grupper och har haft en idé om att ha sommarcamp ett tag.

– Det är lite av en utmaning, men de är alla här för att de vill lära sig och det är skönt att de är så sugna på att spela handboll, säger Anton.

ANNONS

– De är lite mer formbara än när man är äldre och de är väldigt öppna för förändringar och förslag, så det är roligt, säger Magnus.

Förhoppningen är att campen ska bli en årligt återkommande händelse.

– Det finns ett otroligt intresse för handboll här och det är klart att det underlättar att här finns så bra anläggningar, säger Magnus.

LÄS MER:KHL-tränaren drillade unga talanger i Hammers hockeyskola

ANNONS