Fortfarande klubblös – nu kan Sivertsson byta karriär

Han har tränat mästarlag i både Sverige och Danmark. Men för första gången på 24 år är Drotts guldtränare Ulf Sivertsson, 57, arbetslös när en ny handbollssäsong startar.
– Jag är öppen för alla förslag och söker även civila jobb, säger han.

ANNONS
LocationHalmstad||

Ulf Sivertsson hade ett tvåårskontrakt med danska Kolding även över säsongen 2020/21, men det sades upp i våras när jyllänningarna drog åt svångremmen på grund av coronapandemin.

Därför går han nu hemma i Halmstad och håller, i stället för att förbereda en ny handbollssäsong, på att flytta familjens bohag från sommarstugan i Tylösand till en ny lägenhet inne i stan.

– Beskedet kom ju så himla sent från Danmark – jag fick reda på i slutet av april att det inte blev någon fortsättning – och då hade i stort sett alla klubbar redan tillsatt sina tränare. Så det har inte funnits några alternativ, inga förfrågningar på heltidstjänster som jag är intresserad av, säger han.

ANNONS

”Bittert att inte få fortsätta”

Det är en helt ny verklighet att anpassa sig till för den snart 58-årige (fyller på lördag) Sivertsson, som har jobbat med handboll på heltid under nästan ett kvarts århundrade.

– Det känns verkligen, särskilt nu när det har börjat, och när man ser Kolding – där man var med och byggde upp laget med de nya spelarna – på tv så känns det lite bittert att inte få fortsätta. Så är det ju.

Hur får du dagarna att gå?

– Det är inga problem. Jag spelar golf, jag fiskar och nu har vi flytten. Jag är ute och går mycket också. Men så kan man ju inte hålla på. Jag måste hitta ett arbete.

Ulf Sivertsson hade lön från Kolding juli ut, men är nu arbetssökande. Han hoppas på ett nytt tränarjobb, men är också öppen för att prova något helt annat yrke.

– Det är både att man tittar på ett jobb som man kan jobba med i flera år eller att bara klara sig denna säsongen och sedan försöka hitta ett handbollsjobb igen. Jag är öppen för alla förslag, säger han.

– Jag känner att jag har flera år kvar som handbollstränare på den nivå jag har arbetat med. Men skulle det dyka upp något annat spännande så är det ju också intressant – något yrke där man kan ha nytta av erfarenheten av ledarskap kanske. Eller att bara hitta något helt vanligt jobb, köra budbil – jag vet inte.

ANNONS

Förfrågan om att hjälpa till

Han har för dagen ingen kontakt alls med handbollen.

– Jag har fått någon liten förfrågan om att hjälpa till som assistent eller att dyka upp emellanåt. Men eftersom jag är i en situation där jag inte riktigt vet så är det svårt att tacka ja till något sånt eftersom jag måste ha ett vanligt arbete.

Har Drott varit i kontakt med dig?

– Nej, det har de inte.

Fakta: Ulf Sivertssons tränarkarriär

Drott 1996–2001.

Kolding 2001–2008.

Kolding (assisterande) 2008–2009.

Drott 2009–2014.

HK Malmö 2014–2016.

OV Helsingborg 2016–2019.

Kolding 2019–2020.

Meritlistan: Två SM-guld med Drott. Fem danska mästerskap, fyra cupguld och en semifinalplats i Champions League med Kolding. Två avancemang till Handbollsligan med OV Helsingborg.

LÄS MER:Succétränaren får lämna sin danska handbollsklubb

ANNONS