Fiasko för ”nya” Drott i allsvenska premiären

Nytt lag, ny serie - men på planen blev HK Drott lika utspelat som i Elitserien i fjol. Den allsvenska premiären blev en 60 minuter lång rödvit mardröm..

ANNONS
|

Drott-Helsingborg

19–34 (13–19)

– Det är en gemensam kortslutning som vi inte har upplevt, inte ens på träning. Men när man vill jättemycket så kan man blockera sig själv, jag vet inte, funderar Drott-tränaren Diego Perez Marne som hade ett längre snack med spelarna direkt efter matchen.

– Jag har sagt till killarna att alla får gå hem och fundera för sig själva, för det här handlar inte om hur man ställer upp taktiskt, eller att man gör si eller så, det här har inte med handboll att göra, menar spanjoren.

Även vid stora förluster kan man oftast hitta några små ljusglimtar i mörkret. Men efter premiären mot tippade seriefavoriten Helsingborg var några sådana ytterst svårt att hitta, med hemmaögon sett.

ANNONS

För faktum är att skåningarna var klassen bättre från första till sista minut i Halmstad arena.

Målmässigt hängde Drott, som för första gången sedan 1968 inte längre spelar i landets högsta serie, bara med fram till 2–2. Perez Marne tog sin första timeout vid ställningen 4–8, men varken den eller lagets andra timeout i halvleken hjälpte för att få stopp på raset.

Hemmalaget var inte i närheten av den kapacitet som visats upp i försäsongsmatcherna mot bland annat Kolding, Lugi och Karlskrona. Insatser som hade fått Drotts gamle guldtränare Ulf Sivertsson att skruva upp sina farhågor inför premiären.

– Jag var jätterädd inför den här matchen för jag tycker Drott har spelat väldigt bra på försäsongen mot bra lag. Och när vi mötte dem på försäsongen var det jämnt i 50 minuter, påpekar OV-tränaren som utöver tre korsbandsskador i truppen dessutom saknade playmakern Oskar Hansson.

Det var dock inget som märktes på planen.

Drott provade diverse försvarsuppställningar och bytte spelare, men Helsingborg och ”Tubbi” hade svar på allt. När domarna blåste för halvtid var underläget 13–19 och när sedan både Richard Lindström och Eric Lindau blev utvisade i samband med en straffsituation i början på andra halvlek så var det definitivt god natt.

ANNONS

OV satte straffen och hann sedan med ytterligare två mål under utvisningsperioden vilket tog laget från 14–19 till 14–22.

De återstående 25 minuterna var mest en fråga om hur mycket Helsingborg skulle vinna med.

– Det är tam inställning redan från början och vi förtjänar inget annat än att förlora med de här siffrorna med tanke på hur det ser ut. Vi gör varken jobbet framåt eller bakåt, och det är en total mental kollaps på hela laget rakt igenom, suckar Hampus Olsson som blev bäste målskytt i Drott med sex mål, varav två på straff (missade en).

Kantspelaren som gjorde sin första hela match sedan i september i fjol då han fick sitt ena främre korsband avslitet.

– Skönt att vara tillbaka, knät känns jättestabilt. Fast det var inte den här comebacken man hade önskat sig. Men nu kan det bara bli bättre härifrån. Nu är vi på botten så nu får vi kriga upp oss igen.

Nästa helg åker Drott till Stockholm för match mot Tyresö.

ANNONS