Johanna Birkkjaer Andersson gjorde sex mål, men det hjälpte inte Drott i division 1-premiären.
Johanna Birkkjaer Andersson gjorde sex mål, men det hjälpte inte Drott i division 1-premiären. Bild: Jari Välitalo

Favorittippat Drott föll i premiären: ”Vi blev för ängsliga”

Målet för Drott är att ta raka vägen tillbaka till Allsvenskan. Men det började med ett hack i förlustmatchen mot IFK Kristianstad i premiären.
– Vi blev för ängsliga, tycker Lars-Magnus Jönsson, tränare i Drott.

ANNONS
|

IFK Kristianstad 23

Drott 19

(12-11)

Drott nämns som ett av favoritlagen till seriesegern i division 1 södra, men säsongens första match blev ingen rolig historia.

IFK Kristianstad var numret större och vann hemma i Kristianstad idrottshall med fyra bollars marginal, men Drott hade sina lägen.

– Vi har åtta minuter i slutet av matchen där de inte lyckas göra mål på oss medan vi har fyra bra lägen, men bara gör ett mål. Där gick matchen för oss, suckar Lars-Magnus Jönsson.

Drott var egentligen bara i ledningen i början av matchen och i slutet av första halvlek (9-8) – annars var hemmalaget steget före mest hela tiden.

ANNONS

– Vi var beredda på att det skulle bli en tuff kamp. Kristianstad är ett bra lag med stora, tunga skyttar. Ändå stod vi bra bakåt – problemet var anfallsspelet. Vi gjorde inte ett kontringsmål och det tillhör inte vanligheterna i det här laget, säger Jönsson och fortsätter:

– Men vi får skylla på premiärnerver. I år är det en ny sits för oss då vi förväntas vinna varje match.

Maja Modin, som ersatte skadade linjeduon Vilde Steinlund och Linnéa Simonsson, gjorde en bra insats. Plus också till sexmålsskytten Johanna Birkkjaer Andersson.

LÄS MER: Nedflyttningen ska bli ett lyft för Drotts damlag

ANNONS