Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Förre målkungen på hugget när Drott vann tredje raka

Fler än Hugo Sivertsson kan göra många mål i Drott.
När Halmstadlaget tog tredje raka segern och befäste serieledningen i söderettan blixtrade även förra säsongens bäste målskytt till.
– Just nu är vi farliga på alla positioner. Det är vår största styrka, säger Daniel Hagström.

Division 1

Drott 30

Baltichov 18

(15–10)

Daniel Hagström var med och åkte ur allsvenskan med Drott våren 2017. Nu är den 23-årige vänstersexan en viktig kugge i jakten på att återta platsen i näst högsta serien.

Han var Drotts bäste målskytt förra säsongen och slutade delad femma i den totala skytteligan i division 1 södra på 105 mål.

I höst har han haft en lite motigare start och stukade tummen i premiären mot Fjärås. Men mot Baltichov på måndagskvällen visade han fjolårstakter och stänkte in sex mål.

– Skönt att det lossnar lite. Det har varit lite krampaktigt i de första matcherna, men jag fortsätter att ta lägena, säger han.

Tog ledningen direkt

Drott kopplade greppet direkt mot gästerna från Göteborg, som fortfarande inte har lyckats plocka någon poäng i höst. Halmstadlaget ryckte till en 4–1-ledning efter sex minuter som blev till 8–2 efter tolv minuter och 15–10 i halvtid.

Baltichov kämpade sig lite närmare i början av andra halvlek, men kom aldrig närmare än tre bollar innan Malte Johansson stängde till hemmamålet och Drott ryckte igen.

– Vi gör det vi ska göra och spelar bra. Vi har vår svacka, som vi har haft i alla tre matcherna, men den är inte lika grov i den här matchen och vi kan ändå trycka i från. Sedan kan vi alltid bli bättre, påpekar Daniel Hagström.

U20-landslagsuttagne högernian Hugo Sivertsson var på nytt målbäst i Drott med sju fullträffar. Men därefter följde Hagström och mittnian Calle Almander på sex mål medan linjespelaren Emil Almander hystade in fyra bollar.

– Just nu är vi farliga på alla positioner. Det underlättar väldigt mycket. Det går liksom inte bara att plocka bort en spelare i vårt lag utan då har vi fem-sex andra som kliver fram och gör mål. Det är vår största styrka skulle jag säga, menar Daniel Hagström.

Ekstrand knäskadad

I den interna skytteligan har Hugo Sivertsson ryckt åt sig en klar ledning på 24 mål. Hagström är tvåa på 13 mål.

Siktar du på att vinna målligan igen eller blir Hugo för svår?

– Nej, alltså, det är alltid kul att göra mål. Men det är inte så att jag går runt och tänker på hur många mål jag gör per match. Det handlar om att vi ska vinna matcher och gör någon mycket mål så är det kul.

Drotts högersexa Erik Ekstrand tvingades utgå i slutet av första halvlek med en knäskada.

Tränaren Johan Hedlund säger:

– Det är en liten översträckning tror vi och hoppas att det inte ska vara allt för farligt. Björn (Kullenberg, Drotts ordförande och läkare) har tittat på knäet och det känns stabilt, men det beror på hur det utvecklas under de närmaste dagarna.

Fakta: Drotts målgörare

Hugo Sivertsson 7 (1 str), Daniel Hagström 6, Calle Almander 6 (4 str), Emil Almander 4, Rasmus Abrahamsson 2, Anton Melin 2, Johan Petersson 2, Erik Ekstrand.

LÄS MER: Sivertsson gör debut i U20-landslaget – möter Danmark: ”Liten chock”

Fler lokala sportnyheter hittar du här