Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förre Drottprofilen Erik Ekstrand har drabbats av sin andra korsbandsskada på kort tid och missar troligtvis hela nästa säsong. Arkivbild. Bild: Linda Weinstock
Förre Drottprofilen Erik Ekstrand har drabbats av sin andra korsbandsskada på kort tid och missar troligtvis hela nästa säsong. Arkivbild. Bild: Linda Weinstock

Förre Drottprofilen skadad igen – berättar om turbulensen i klubben

Förre Drottspelaren Erik Ekstrand är långtidsskadad – igen.
Efter att ha kommit tillbaka från en korsbandsskada hann Ekstrand bara spel tolv-tretton matcher i sitt HK Ankaret innan olyckan var framme.
– Jag har åkt på en korsbandsskada igen och nu väntar operation, säger han.

För två säsonger sedan lämnade Drottprofilen Halmstad för att studera till civilingenjör i maskinteknik i Lund och spel i dåvarande seriekonkurrenten HK Ankaret.

Knappt hade han landat i sin nya klubb innan han under ett träningspass föll ihop på planen i smärtor och dagen efter konstaterades det att korsbandet var av.

Säsongen var över innan den ens börjat och operation och efterföljande rehab väntade i stället.

Ekstrand kom tillbaka under den gångna säsongen och hann med att spela tolv-tretton matcher innan olyckan var framme igen.

– Jag har åkt på en ny korsbandsskada och nu väntar operation i maj så jag kommer antagligen att missa hela nästa säsong också, säger han.

– Det är korsbandet i samma knä som senast och nu gäller det att bli så bra som möjligt i knät.

Ekstrand: ”Har fortfarande handbollspassionen”

Vad var det som hände?

– Det gick till på samma sätt som förra gången. Jag gick på ett genombrott och gjorde en riktningsförändring. Jag var trött och benet vek sig under mig. Jag kände igen känslan även om det inte alls var samma smärta den här gången men jag hörde och kände hur det knäckte till i knät, säger Ekstrand.

– Jag ska komma tillbaka. Jag har fortfarande handbollspassionen och ska ta mig igenom detta också. Men jag vågar lova att det inte blir spel i Drott till nästa säsong, säger han och skrattar.

Anledningen till att Drott kommer upp är den turbulens som uppkom i HK Ankaret inför den sista matchen i grundserien. Ankaret hade chansen att knipa direktplatsen till allsvenskan via seger mot Ystad IF:s U-lag men timmarna innan avkast fick spelare och ledare besked att en uppflyttning inte skulle ske, något som Aftonbladet var först att rapportera om.

Uppfattade att allt skulle gå att lösas

Klubbens styrelse hade under ett möte tagit beslutet att oavsett hur det gick i matchen skulle HK Ankaret stanna kvar i division 1.

– Det var en konstig situation. Jag skulle inte spela matchen på grund av min skada, men jag vaknade ändå upp på morgonen med vetskapen att vi kunde gå upp i allsvenskan några timmar senare, säger Ekstrand och fortsätter:

– När jag och några av spelarna skulle åka ihop till matchen berättade någon att de hört att styrelsen haft ett möte om vi skulle få gå upp eller inte.

Två veckor tidigare hade styrelsen kallat till sig spelare och ledare i a-laget som berättat om situationen och vad som kunde hända.

– Vi fick hela tiden uppfattningen att det skulle gå att lösa, säger Ekstrand.

– Det blev en jäkla chock när de strax innan matchen skulle spelas lämnade beskedet att vi inte skulle få gå upp. Det var sen framförhållning och konstigt med tanke på att klubben värvat fem spelare inför säsongen för att vi skulle vara ett topplag.

Turbulensen ledde till skriverier om att alla spelare skulle lämna klubben i protest. Låg det någon substans i det?

– Vi hade ett spelarmöte och en stor aspekt i det hela är att vi är en bra trupp som gillar varandra. Vi har lovat varandra att hålla ihop och det finns ingen tanke på att någon ska lämna, säger Ekstrand.

LÄS MER: Drottprofilens mardröm – kan missa hela säsongen

LÄS MER: Drotts supertalang lämnar – för seriekonkurrenten

Fler lokala sportnyheter hittar du här