Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förre Drottspelaren Jack Månsson har brutit sitt kontrakt med allsvenska HIF Karlskrona. Om det blir mer handbollsspel är oklart. Bild: Jari Välitalo/arkiv
Förre Drottspelaren Jack Månsson har brutit sitt kontrakt med allsvenska HIF Karlskrona. Om det blir mer handbollsspel är oklart. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Ex-drottaren lämnar topplag – och flyttar hem till Halmstad

Jack Månsson, 22, ger upp elitkarriären – åtminstone just nu.
Ex-drottaren har brutit sitt kontrakt med allsvenska tvåan HIF Karlskrona och flyttat hem till Halmstad.
– Man blir ju äldre och äldre och kommer inte genombrottet så kommer det inte, säger han.

Jack Månsson gjorde elitseriedebut våren 2016 – när Drott gjorde sin senaste säsong i högsta serien.

Sommaren 2017 bytte vänsternian till IFK Ystad i Handbollsligan för att sedan gå vidare till allsvenska Amo och HIF Karlskrona.

Blekingarna slåss i toppen av Herrallsvenskan och aspirerar på uppflyttning till Handbollsligan. Men Jack Månsson har fått begränsat med speltid – och nyligen kom beskedet att han och klubben kommit överens om att skiljas åt.

”Jag tappade suget”

– Jag tappade suget. Jag kände väl att jag inte riktigt hade vad som krävdes för att bli en riktigt bra handbollsspelare så jag tog beslutet att satsa på andra delar av livet, säger han.

– Det är väl något om har som växt fram genom åren. Man blir ju äldre och äldre och kommer inte genombrottet så kommer det inte. Då får man ta ett beslut i fall man vill fortsätta utifrån nöje eller om man vill satsa på andra grejer, och jag valde väl mer åt andra hållet.

Hoppas på Drott

Jack Månsson har nu flyttat tillbaka till Halmstad där han tills vidare arbetar som chaufför på pappa Ulfs företag medan han funderar på vart livet ska ta vägen.

Kan det bli aktuell med handbollsspel på lägre nivå?

– Nej, inte just nu. Men jag vet inte hur det blir i framtiden.

Lockar en comeback i Drott?

– Nej, inte som det ser ut just nu. Men det är ju ett ungt lag och de har riktigt bra förutsättningar att komma upp i allsvenskan så jag hoppas på det. Men – det är inget som säger att det spelar någon roll för mig, mer än att det hade varit kul för grabbarna att få göra det. Jag känner ju de flesta.

HIF Karlskrona har blivit något av en Drott-enklav. Kvar i truppen finns Albin Stenberg, Jesper Sivertsson och Gustav Jönne, som alla har ett förflutet i Halmstadklubben.

Inför nästa säsong har Karlskrona dessutom redan försäkrat sig om Drotts skyttetalang Hugo Sivertsson.

LÄS MER: Drott-målvaktens udda VM-uppdrag – skådespelare

LÄS MER: Drott förlorar Sivertsson – klar för allsvensk klubb

Fler lokala sportnyheter hittar du här