Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Lindell har gjort en stark säsong i Norge och ta nu plats i ligans All star-lag. Bild: Jari Välitalo
Martin Lindell har gjort en stark säsong i Norge och ta nu plats i ligans All star-lag. Bild: Jari Välitalo

Ex-drottaren framröstad i årets lag i norska ligan

Martin Lindell, 26, gjorde succé under säsongen i serietvåan Arendal och blev nominerad till årets lag i norska ligan.
När elitspelarna och tränarna sagt sitt valdes ex-drottaren med stor marginal till bästa vänsternia i Rema1000-ligaen.

– Det är såklart något som jag tar med mig. Det känns bra att veta att spelare och tränare i de olika klubbarna har respekt för det jag gör. Dessutom är det ett kvitto på att utvecklingen går i rätt riktning, säger Martin Lindell.

Halmstadsonen svarade för en stark säsong och slutade på tredje plats i skytteligan i Norge. Han gjorde även så bra i från sig i Europacupen mot Nantes att han senare gjorde klart med franska Limoges inför de kommande två säsongerna.

När aktörerna i norska ligan valt ut seriens bästa spelare fick den tidigare drottaren mer än en tredjedel – närmare bestämt 68,5 procent – av rösterna och tog därmed en solkar seger på positionen som vänsternia.

– Jag vet egentligen inte om jag har blivit så mycket bättre som handbollsspelare jämfört med min första säsong i Arendal. Det handlar mest om småsaker som speltid och förtroende, funderar Lindell.

Den 16 juli är det träningsstart för Martin i Limoges – ett lag som i våras tog steget upp i högsta ligan och som värvat stort för att hålla sig kvar i serien.

– Vi får se hur allt går med coronan, men jag hoppas att det går vägen att komma ner. Jag tycker i alla falla att det ska bli jäkligt kul att få spela i ett nytt lag.

Så länge har Lindell fått sköta träningen på egen hand hemma i Halmstad och har bland annat kört några pass i Drott.

– Jag är med någon gång i veckan när Drott kör med boll. Det gäller att hålla i gång skottaxeln för skulle jag komma till Frankrike och inte har skjutit på 3-4 månader, ja, då slås den av direkt. Det är viktigt att regelbundet köra med boll.

1,91 långe Lindell lämnade Drott 2016 för spel i länsrivalen Aranäs, men har de senaste säsongerna haft Arendal som klubbadress.

LÄS MER: Ex-drottaren kan ta plats i årets lag – men tyst från landslagshåll

Fler lokala sportnyheter hittar du här