På söndag inleder Drott kvalspelet mot IFK Örebro för att försöka nå Damallsvenskan nästa säsong. Ifjol föll man snöpligt i den tredje och avgörande matchen mot Skånela men rutinen man samlat på sig från ifjol ska ge Drott en fördel.
På söndag inleder Drott kvalspelet mot IFK Örebro för att försöka nå Damallsvenskan nästa säsong. Ifjol föll man snöpligt i den tredje och avgörande matchen mot Skånela men rutinen man samlat på sig från ifjol ska ge Drott en fördel. Bild: Carl Fredrik Johansson

Erfarenheten från ifjol ska ta Drott till Allsvenskan

Med minsta möjliga marginal föll Drott i den avgörande kvalmatchen mot Skånela ifjol och missade möjligheten att ta sig till Damallsvenskan.
Nu nästan ett år senare har man en ny möjlighet och ska med hjälp av erfarenheten från förra säsongen ta klivet upp.
– Det är som Janne Andersson säger: ”Kan vi ligga på personbästa så har vi en bra chans”, säger tränare Lars-Magnus Jönsson.

ANNONS
|

Precis som förra säsongen så kommer Drotts damer att via kvalspel försöka ta sig till Damallsvenskan nästa säsong.

Ifjol föll man i den tredje och avgörande matchen mot Skånela efter förlängning men har i år en ny chans när man nu på söndag inleder kvalspelet i Halmstad arena, som avgörs i bäst av tre matcher, mot IFK Örebro.

– Vi är laddade för det här och det ska bli skitkul. Vi kommer underifrån och har allt att vinna egentligen. Vi fick en förberedelse förra året med allt vad det innebär och en del har varit med i kvalspel innan. Det här är någonting vi har längtat efter, säger tränare Lars-Magnus Jönsson.

ANNONS

Är det en fördel att ni har erfarenheten från kvalspel från ifjol?

– Det är klart att det är en fördel att vi har med oss det men samtidigt är det nya förutsättningar och ett helt nytt lag vi möter men det är klart att det känns bra att vi har med det i bagaget. Vi har varit med om pulsen och stressen som kan bli i ett kvalspel.

IFK Örebro slutade på niondeplats i Damallsvenskan men kommer in till kvalspelet med god form.

– De har tagit mestadels av sina poäng efter jul och hade inte så många poäng fram till deras uppehåll. Så det är ett lag som har varit väldigt starka på våren.

Vad måste ni se upp med i deras spel?

– De spelar en väldigt tempofylld handboll med många snabba omställningar och de trycker rätt länge i det uppställda kontringsspelet. Det är ett bra lag och de har en jättestark förstauppställning.

– För oss handlar det om att ha disciplin i det vi gör och att vi drar ner på de tekniska felet och inte bjuder på kontringar. Sen gäller det att vi är tydliga i vad vi vill göra i anfallsspelet. Det är som Janne Andersson säger: ”Kan vi ligga på personbästa så har vi en bra chans”

ANNONS

Vad hade det betytt för föreningen att ha både herrlaget och damlaget i Allsvenskan?

– Det hade klart betytt mycket. Både sponsormässigt och det blir ytterligare en signal att föreningen är på rätt väg. Vi vill gärna dit och vi hoppas att vi har dagen på söndag.

ANNONS