Drotts sköna storseger i genrepet

Drott genrepade med storseger hemma mot division 2-laget Eslöv. Nästa fredag väntar premiär i ettan mot nykomlingen Fjärås i Halmstad arena.
– Våra chanser till en topplats är inte sämre än förra året, säger Drotts tränare Johan Hedlund.

ANNONS
|

Drott 36

Eslöv 22

(18-10)

Unga Drott var på vippen att ta sig till kval till Allsvenskan i våras, men föll i sista matchen mot Ankaret och slutade fyra.

Nu ställs siktet in på en ny framskjuten placering med killar som blivit ett år äldre och en hel del kilo tyngre.

– Förra året var ett bonusår. Nu är vi mer i fas och vi hoppas att vi ska ligga i toppen, men det finns många bra lag som Karlskrona och Fjärås i serien, funderar Johan Hedlund.

Vilade en i bröderna betong

Han kan se tillbaka på en försäsong som gått mycket upp och ner. Skador har avlöst varandra, men nu är Hugo Sivertsson, åtta mål mot Eslöv, frisk från fotproblemen och målvakten Pontus Söderberg tillbaka på allvar efter en båtbensskada.

ANNONS

Däremot valde Hedlund och tränarkollegan Thomas Sivertsson att spara Johan Pettersson – även om han kunde ha spelat i genrepet.

– Johan har varit skadad och vi ville inte chansa med honom. Han och Emil (Almander) går under namnet bröderna betong i vårt mittförsvar och när Johan inte var med fick vi spela 5-1 i stället för 6-0. Det satt ganska bra, tycker Hedlund.

I målet övertygade 1,92 långe Malte Johansson, 19, med tolv räddningar bara före paus. Han fick stå i 40 minuter innan Söderberg avlöste honom sista 20 och lär få chansen från start även i premiären.

Drott vann lätt mot Eslöv

Eslöv hängde bra med inledningsvis, men när 7–6 blev 11-6 och så småningom 18-10 i paus var skåningarna ett slaget lag.

Drott körde runt på hela truppen, men drog ändå i från och vann till slut med 14 bollar.

– Det ska vara ungefär så här stor skillnad mellan lagen om vi ska ha något att göra i division 1-toppen. Jag tycker det var en okej match där vi spelade hyfsad handboll.

Hur sammanfattar du försäsongen?

– Det har varit lite skador fram och tillbaka, men vi har fått tid till att bygga upp kropparna och det har gett resultat på många. Synd bara att det inte blev någon turnering i Peo Cup för där gick vi miste om några matcher, men totalt sett är vi nöjda och ser med spänd förväntan fram mot premiären.

ANNONS

LÄS MER: Ett fall framåt för Drotts herrar efter inställd cup

ANNONS