Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drotts herrar tog sin fjärde raka seger när man besegrade Ankaret i första bortamatchen för säsongen.  Bild: Roger Larsson
Drotts herrar tog sin fjärde raka seger när man besegrade Ankaret i första bortamatchen för säsongen. Bild: Roger Larsson

Drotts segertåg fortsätter – tog fjärde raka segern

Drotts succéinledning bara fortsätter.
I första bortamatchen för säsongen fortsatte man på segertåget genom att komfortabelt besegra Ankaret.
Fjärde raka vinsten på lika många matcher.
– Vi har som målsättning att ligga i toppen och det är klart att man är väldigt nöjd att vi har vunnit de här fyra matcherna, säger en nöjd Johan Hedlund, tränare i Drott.

Division 1 södra, herrar

HK Ankaret 25

HK Drott 29

(10–14)

Drott har startat säsongen på bästa tänkbara sätt och hade tre raka hemmasegrar inför första bortamötet för säsongen mot Ankaret.

Men just nu verkar det som inget kan hejda Drott-tåget som bara tuffar vidare på vinnarspåret. Bortamötet med Ankaret slutade även den med seger i en match där Drott hade full kontroll.

– Vi leder en bit in i andra med åtta mål. Sen lyckas vi inte riktigt stänga det och när vi går i från känns det som att domaren höjer nivån för vad de får göra i försvaret och då blir det svårare för oss i vårt anfallsspel, säger tränare Johan Hedlund.

– De får kontringar och vi får lite billiga utvisningar så det blir en stökig sista kvart av matchen. Vi kändes oss dock aldrig hotade att vi skulle tappa det.

Stor segerorganisatör blev Calle Almander som stod för nio av Drotts mål. Sex av dem från straffpunkten där han var hundraprocentig.

– Han är en väldigt duktig straffskytt och det är skönt att vi har honom. De bytte målvakt flera gånger i ett försök att stoppa honom.

Hedlund övertygad att det kan bli ännu bättre

Drott kunde till slut vinna med klara 25–29 och toppar division 1 södra på maximala åtta poäng. En säsongsinledning som såklart tränare Johan Hedlund är väldigt nöjd med.

– Vi har som målsättning att vi ska ligga i toppen och det är klart att man är väldigt nöjd att vi har vunnit de här fyra matcherna.

– Jag tycker det är ett bra kvitto på det jobb som spelarna lagt ned och det jag och Thomas (Sivertsson) gjort tillsammans med dem. Att vi har ett spel som fungerar på den här nivån och som gör att vi vinner de här matcherna.

Trots den finfina starten med en rad övertygande insatser så tror Drott-tränaren att hans lag bara kommer att bli bättre ju längre in i säsongen vi kommer.

– Det gäller att behålla truppen skadefri och jag är övertygad att vi kommer utvecklas och bli bättre under säsongen. När vi börjar närma oss halvvägs av säsongen kommer vi säkert kunna spela på en högre nivå i alla matcherna, det är min förhoppning.

Fler lokala sportnyheter hittar du här