Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny plattmatch. HK Drott stod visserligen för en rejäl comeback i början på den andra halvleken men vad gjorde det när man hade släppt in 23 mål i den första halvleken borta mot Västerås. Nu är Drott blott en poäng från nedflyttningsplats och härnäst gästar serieledande Önnered Halmstad arena.

Drotts nya haveri: ”Gör verkligen ont”

HK Drott cementeras allt mer i allsvenskans bottenträsk. Mot VästeråsIrsta släppte den forna storklubben in 23 mål bara i första halvlek och är nu blott en poäng från nedflyttningsplats.

Allsvenskan
VästeråsIrsta    37
Drott    34
(23–15)


– Att få en så jävla dålig första halvlek igen, det gör verkligen ont. På något sätt är vi inte närvarande på plan, suckar Drotts tränare Diego Perez Marne uppgivet.

Sex minuter tog det för hemmalaget att skaffa sig en fyramålsledning. Då satte Alexander Stenbäcken 5–1 bakom Drotts Renny Svennberg och mardrömsstarten var ett faktum.

– Det är ingenting i deras spel som överraskar, vi pratar om grundliga saker som att klara av två mot två. Jag är trött på att prata system för det handlar om att vara närvarande och vi måste hjälpa varandra att lyckas med det. Det är någon mental grej, vi är där men vi är inte där, säger Perez Marne.

Vid ställningen 16–12 kom nästa ras. Hemmalaget gjorde på nytt 5–1 under loppet av sex minuter och när Drottspelarna fick gå till pausvila stod det 23–15 på resultattavlan.

Dessutom hade målvakten Renny Svennberg fått kliva av skadad efter 26 minuter.

– Han gjorde sig illa när han landade fel, men jag hoppas verkligen att det inte är någon fara med hans knä, säger Diego.

Ersatte gjorde Johan Gustavsson och i omklädningsrummet verkade Drott ha hittat ny energi. De rödvita rivstartade andra halvlek och krympte åttamålsunderläget till 24–22 på bara sju minuter efter bland annat dubbla mål av Erik Lindau (sju totalt) samt Filip Berentsen (sex totalt) – båda nyförvärv från just VästeråsIrsta. 

– Det kändes som att killarna släppte taget och bara körde.

Men säg den lycka som varar. Tre raka hemmamål och nytt ryck fram till 30–25 blev nådastöten för Drott som inte lyckades resa sig igen.

Lindau och Hampus Olsson blev målbäst med sju vardera. Kubanen Yosdany Rios, värvad för att anföra laget tillsammans med Leonardo Domenech (som återvänt till Brasilien på grund av personliga bekymmer), stannade på blott ett mål.

– Yosdany passade fram mycket i stället för de gick ut på honom, berättar Perez Marne vars lag nu bara är en poäng före nästjumbon Anderstorp.

– Jag skiter fullständigt var vi ligger i tabellen det handlar om att köra all in i varje stund då brukar allt ligga på rätt nivå i slutändan. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här