Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oviss väntan. Renny Svennbergs vänstra knä är skadat. Vill det sig illa kan korsbandet vara av, men målvakten hoppas vara tillbaka i spel efter juluppehållet.

Drotts målvakt kan bli borta länge

Inte nog med att HK Drott åkte på sin åttonde förlust för säsongen, laget fick även sin målvakt Renny Svennberg knäskadad i söndagens möte i Västerås. Vill det sig illa kan 21-åringen bli borta länge.

– Han undersöktes i söndags och han har fått en skada i knäleden, hur stor den är är svårt att säga. Men när knät tömdes kom det ut en hel del blod vilket tyder på att det är en skada inne i leden. Antingen på menisk eller korsband, men hur allvarlig det är återstår att se, berättar Drotts läkare Björn Agvall.

Några mer exakta besked går inte att få i dagsläget utan nu inväntas en tid för magnetröntgen. Förhoppningsvis blir den av inom en vecka.

– I den bästa av världar mår han rätt bra, besväras inte av skadan och kan vara tillbaka efter vinteruppehållet. I värsta fall är det ett korsband som är av och då är han borta länge. 

Det var i slutminuterna av söndagens match mot VästeråsIrsta som olyckan var framme för Drottmålvakten. 

– Jag hoppade ut på ett linjeskott, han lobbade och jag sträckte mig efter bollen men i landningen kom vänsterbenet för långt in under kroppen och knät sträcktes utåt, berättar Svennberg.

Hur mår du i dag?

– Det känns helt okej, det känns att jag har ont men ut och gå och gå i trappor är okej. Jag är inte i handsbollsdugligt skick men jag hoppas att jag ska kunna vara tillbaka i januari. 

– Jag håller alla tummar och tår att det bara är en liten skada. Hade det varit korsbandet borde det kanske ha känts mer. Jag har pratat med Hampus (Olsson) som drog sitt korsband och när det hände kände han att något gick av. För egen del var det mer som när man stukar en fot men hinner rädda upp det precis innan den viker sig helt.

Drott, som förlorade matchen med 34–37 och nu bara har en poängs marginal ner till nedflyttningsstrecket, spelar sin sista match innan juluppehållet borta mot serieledande Önnered på lördag.

Då är Svennberg garanterat inte med. 

Om han har kurerat sig till returmötet i Halmstad arena den 17 januari, återstår att se.

Fler lokala sportnyheter hittar du här