Drotts förre guldhjälte lämnar Polen – flyttar hem

2013 var han en nyckelspelare när HK Drott vann sitt senaste SM-guld. Till sommaren återvänder hårdskjutande Philip Stenmalm till Sverige och Ystad.

ANNONS
|

Den förre Drott-profilen är klar för en återkomst till svensk handboll till sommaren efter att ha skrivit på ett treårskontrakt med tvåan i Handbollsligan, Ystads IF.

Philip Stenmalm kommer dock spela klart säsongen med polska Wisla Plock innan han ansluter till Skåne-klubben.

"Philip är en spelare som stod högt upp på min önskelista. En tvåvägsspelare av hög kaliber som lägger stor vikt vid försvarsspel. Han känns dessutom väldigt motiverad trots att han kommer hem efter många år utomlands", säger tränaren Oscar Carlén till Ystads hemsida.

Vänsternian var en av de stora guldhjältarna när Drott vann sitt senaste SM-guld 2013 med fem mål i finalen mot IFK Kristianstad.

ANNONS

Därefter blev det spel i spanska storlaget La Rioja efter att Stenmalm imponerat och gjort tio mål mot spanjorerna när Drott knep en poäng när lagen möttes i Champions League säsongen därpå.

Efter två säsonger i La Rioja flyttade Stenmalm vidare till danska Kolding där det blev två år innan han testade lyckan i franska Pays d’Aix ett år. Sedan 2019 har 28-åringen spelat för Wisla Plock.

Utöver framgångarna med Drott och åren utomlands har Stenmalm vunnit U21-VM-guld och spelat 45 A-landskamper för Sverige.

ANNONS