Drottprofilens livsbeslut – tog paus och åkte utomlands

Amanda Kullenberg, 22, har tagit en paus från handbollen. I stället befinner den förra Drottprofilen – som under den här säsongen skulle ha spelat för elitserielaget Kungälv – sig i Spanien.
– Det här var ett beslut som jag kände att jag behövde ta för min skull och för att må bra, säger hon.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Amanda Kullenberg har varit en av Drotts viktigaste spelare under de senaste säsongerna.

Men när coronapandemin avbröt division 1-spelet i oktober i fjol fick den målfarliga niometersspelaren i stället chansen i elitserien (SHE) – först på lån hos Kristianstad och i somras skrev hon på ett ettårskontrakt med Kungälv.

Men Kullenberg – som i flera tidigare intervjuer har varit öppen med sin kamp mot ätstörningar under tonåren – lämnade Kungälv redan under försäsongen.

”Ett jobbigt beslut”

Nu berättar hon om bakgrunden:

– Jag kände att motivationen inte riktigt fanns där. Det var mycket fram och tillbaka i vågskålen om man ska fortsätta eller inte, men jag kände att jag gjorde inte det så jättemycket för min skull till slut, säger hon.

ANNONS

– Det var ett jobbigt beslut, men magkänslan var ändå att jag behövde göra detta. Om jag vill spela handboll igen så behövde jag denna pausen för att kunna sakna det lite.

Att det skulle handla om någon konflikt avvisar hon bestämt.

– Nej, nej, Kungälv var jättefina och förstående och sade att det viktigaste är att jag mår bra. Det var absolut ingenting med dem eller laget eller personerna i sig, utan det här var verkligen bara ett beslut som jag kände att jag behövde ta för min skull och för att må bra. Och dörren står fortfarande öppen om det skulle vara så att jag ångrar mig.

”Finns en liten gnista kvar kanske”

I stället för att spela elitseriehandboll tillbringar Amanda Kullenberg hösten i Spanien.

– Det är kul att kunna resa nu när man inte är så uppbunden med handbollen. Jag jobbar och tränar på egen hand. Jag tränar varje dag nästan ändå, men för min egen skull, för att jag tycker det är kul, säger Kullenberg, som kan sköta sitt arbete på Halmstadföretaget Aim’ns kundtjänst på distans.

Hur känner du för handbollen i dag?

– Just nu ångrar jag faktiskt ingenting. Eller, man ska ju aldrig ångra någonting man har gjort. Jag tittar på handboll lite då och då, men jag känner att det var rätt beslut just nu för mig. Jag känner ändå att det finns en liten gnista kvar kanske, men jag vågar inte säga för mycket angående det.

ANNONS

LÄS MER:Drottprofilens framtidsbesked – kvar i elitserien men byter lag

LÄS MER:Drott-profilen får chansen i elitserien: ”Gått väldigt fort”

ANNONS