Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tråkigt besked. Drott får klara sig utan målvakten Renny Svennberg under den resterande delen av säsongen sedan det konstaterats att hans korsband i vänster knä var av.

Drottmålvakten borta resten av säsongen

Det verkar inte finnas någon ände på Drotts motgångar. På onsdagen konstaterades att målvakten Renny Svennberg slitit av korsbandet i vänster knä och blir borta hela säsongen.

– Det är givetvis tråkigt när sånt här händer och tyvärr var det jag som drabbades den här gången, suckar 21-åringen.

Det var i förlustmatchen borta mot Västerås för tio dagar sedan som olyckan var framme. Bara tre minuter återstod när hemmalaget fick ett läge på linjen och i sin iver att rädda landade Svennberg fel.

– Jag hoppade upp för att ta linjeskottet och när jag var som högst lobbade motståndarkillen. Jag försökte vända mig om och hinna i fatt bollen, men då landade jag på rakt och avslappnat ben, säger Renny.

Han kände direkt att något gick sönder i knät.

– Jo, men det gjorde inte så ont – och det är jag besviken på om man nu ska se någon humor i det. Det hade varit bättre om det känts ordentligt – då hade jag haft något att berätta för barnbarnen i framtiden.

Svennberg hoppades att skadan inte skulle vara så allvarlig, men en magnetröntgen i veckan visade att korsbandet var helt av och nu väntar operation.

– Jag vill göra den så fort som möjligt, helst i januari någon gång. Målet är att komma tillbaka och bli en bättre handbollsmålvakt.

– Hampus Olsson (lagkompisen i Drott) råkade ut för samma skada för två år sedan och är en inspirationskälla för mig.

För Drott har det varit mycket motgångar den senaste tiden. Spelet hackar och laget ligger just nu på nedflyttningsplats i Allsvenskan. Dessutom flyttade brassen och linjebjässen Leonardo Domenech de Almeida hem mitt under säsongen och nu är alltså Svennberg borta.

– Ibland är det den typen av perioder i livet, men det gäller att gilla motvinden. Naturligtvis är det tråkigt för Renny – vi hoppades att han skulle kunna spela med något skydd, men det går inte att riskera hans knä, säger Drotts tränare Diego Perez Marne.

Han är osäker på om Halmstadklubben kommer att leta efter en ersättare.

– Vi får se vad ekonomin tillåter, men styrelsen får bestämma hur vi ska göra.

Själv har han stort förtroende för klubbens unga målvakter Johan Gustavsson, 21, och Oscar Gustavsson, 19. Den förstnämnde fick förtroendet från start i senaste matchen mot Önnered och noterades för åtta räddningar i första halvlek.

– Vi har talanger som vi måste ta hand om och utveckla. Potentialen finns där och så unga killar växer som spelare om de får utmaningar, anser Marne.

För Svennberg har rehabiliteringen redan börjat hos sjukgymnasten Anna Staffansson, som tidigare haft hand om det alpina landslaget med Anja Pärson i spetsen.

– Jag har fått lite gå-övningar. Det är viktigt att göra rätt saker från början, konstaterar Renny.

Fler lokala sportnyheter hittar du här