Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drotts lagkapten Anton Melin fortsätter en säsong till bara motivationen finns och kroppen orkar. Arkivbild. Bild: Lina Salomonsson
Drotts lagkapten Anton Melin fortsätter en säsong till bara motivationen finns och kroppen orkar. Arkivbild. Bild: Lina Salomonsson

Drottkaptenens framtidsbesked – och blivande papparollen hemma

Drotts säsong ställdes in.
Nu funderar herrlagets kapten Anton Melin på framtiden i klubben och omställningen till att bli pappa för första gången i sommar.

För den som kan sitt Drott brukade spelare nummer 11 lystra till namnet Anton Andersson.

Men numera heter Drottkaptenen Melin i efternamn sedan han gift sig i augusti i fjol med sin Elin.

– Vi hade diskussioner här hemma om just efternamnet. Elin ville inte heta Andersson i efternamn eftersom Elin Andersson är ett ganska vanligt namn så det köpte jag, säger Drotts 26-årige niometersspelare och fortsätter:

– Men när hon började prata om ett hittepå-namn, en kombination av båda våra efternamn sa jag nej. Det gick jag inte med på. Så det blev Melin och nu känns det som att jag hetat det hela livet.

Om fjolåret innebar giftermål så blir år 2021 än mer speciellt för Melin. I augusti blir han nämligen pappa för första gången.

– Jag tar examen till sommaren och i augusti blir jag och Elin föräldrar. Hon är i vecka 17 och vi har gått ut med nyheten till alla nära och kära, så nu kan vi släppa den här också, säger Melin och skrattar.

Melin försvarar beslutet: ”Känns inte bra...”

Föräldraskapet innebär en livsförändring, men några planer på att lägga handbollen på hyllan för gott har inte Melin.

– Så länge motivationen finns och kroppen orkar så fortsätter jag, slår han fast.

Drotts säsong blev en rumphuggen sådan. Fem matcher in i seriespelet avbröts serien på grund av coronapandemin och i februari kom beskedet att det inte blir något mer spel denna säsong.

– Vi hade en sjukt rolig säsong fram till att det tog slut. Vi hade verkligen flowet i vårt spel, säger Melin efter fyra segrar och en förlust.

– Beskedet att lägga ner säsongen var jätteväntat och jag tycker att det är rätt beslut. Det känns inte bra att vi idrottare ska kunna åka runt i halva Sverige och spela matcher när man knappt får åka och handla. Men det är klart att det är speciellt. Det är första gången på 18 år som jag inte spelar handboll vid denna årstiden.

Den inställda säsongen lämnar blandade känslor hos Drottkaptenen.

– Det är skönt att inte spela handboll men samtidigt väldigt jobbigt. Nu kan jag koncentrera mig på plugget, laga mat utan stress och titta på film en sketen onsdag, säger Melin.

Han har, som många andra i laget, tränat på egen hand.

– För min del har jag valt att träna helt ensam och försökt att hitta de små sakerna för att behålla motivationen. Jag har till exempel tränat padel en dag för att sedan sitta på motionscykeln i källaren nästa, säger han.

Hur är det att få ett så pass långt uppehåll från handbollsspel som det nu blir?

– Det kommer att bli en utmaning för många, vi spelare är ju vana att kasta handboll, det rinner i vårt blod, säger Melin och fortsätter:

– Men nu har vi återigen en gyllene chans att bygga på fysiken lite extra, med gym och löpning.

Melin tror Drott klarar sig: ”Saftigt bidrag från staten”

Han tror dessutom att Drott kommer att klara sig bra den närmaste tiden eftersom ekonomin stabiliserats och styrelsen håller i sina pengar.

– Jag läste om att vi får ett saftigt bidrag från staten som kommer att hjälpa oss, säger han.

– Så länge det tillåts publik och tv-sändningar till hösten tror jag att det kommer att gå bra för Drott.

En liten brasklapp finns dock för om det skulle bli avancemang till handbollsallsvenskan för något av lagen.

– Går ett av lagen upp i allsvenskan kommer det att bli mer tufft ekonomiskt. Då krävs att det läggs mer krut på det laget oavsett om de är damerna eller herrarna som tar klivet upp. Däremot kommer ett avancemang även att innebära ökade sponsorintäkter, säger Melin.

– Vad jag har märkt har styrelsen gjort ett hästjobb med ekonomin. Det har skett en successiv förbättring där styrelsen håller i pengarna och där sponsorerna är villiga att pytsa in lite extra när det behövs.

Hur viktigt är det för kontinuiteten att Drott behåller herrtränarna Johan Hedlund och Thomas Sivertsson?

– De har gjort ett bra jobb och jag tycker absolut att de ska ha kvar jobbet, säger Melin.

LÄS MER: Drotts kapten fortsätter: ”Handbollen en del av mig”

LÄS MER: HK Drotts lycka – får nödvändigt belopp från RF:s krisstöd

LÄS MER: Drotts allsvenska plan efter besvikelsen: ”Är tufft”

Fler lokala sportnyheter hittar du här