Tuffa tag. Höks Calle Almander får en smäll av Halmstad Handbolls Jack Månsson i derbyt i höstas. Nu blir de lagkamrater i Drott.
Tuffa tag. Höks Calle Almander får en smäll av Halmstad Handbolls Jack Månsson i derbyt i höstas. Nu blir de lagkamrater i Drott.

Drott värvar bröder från Hök

Drott breddar truppen i kampen om allsvensk överlevnad. Bröderna Calle och Emil Almander ansluter från Laholmslaget HK Hök i division 2. – Det är killar som jag har på skolan, säger nye tränaren Thomas Sivertsson.

ANNONS
|

Handbollens transferfönster stänger på onsdagen. Thomas Sivertsson och Drott har framför allt krokarna ute efter en etablerad mittsexa, men hade ännu på tisdagskvällen inte fått något napp.

– Det är inte helt lätt att hitta spelare den 14 februari. Där är nog för mycket om och men för att det skulle bli en spelare till. Då blir det lite överraskande, säger Sivertsson.

Två talanger hämtas dock från HK Hök, bottenlag i division 2 västra. Calle Almander, en 18-årig niometersspelare, och lillebrodern Emil, 17-årig mittsexa, byter till Drott under slutdelen av säsongen.

– Vi behöver bredda träningstruppen framför allt. Ta till exempel i lördags, när vi hade första träningen och det var tre sjuka. Då är där ingenting att sparra med, säger Thomas Sivertsson.

ANNONS

Drott-tränaren känner bröderna väl från Sannarpsgymnasiet, där han arbetar som handbollslärare.

De är dessutom fostrade i Halmstad Handboll från början.

– Calle är lite längre fram i sin handboll och är mer en färdig spelare. Och medan han har spelat i Hök nu så har han tränat med OV (Helsingborg) någon gång i veckan och har fått känna på lite tuffare spelmiljö. ”Tubbi” (OV-tränaren Ulf Sivertsson) har sagt att han ser bra ut. Emil är större fysiskt, men har varit lite skadad under året, säger Thomas Sivertsson.

Hök kämpar för att hänga kvar i division 2 och har i Calle Almander haft en av seriens bästa målskyttar. Men Laholmsklubben släpper ändå bröderna direkt.

Höks tränare Marcus Artursson säger:

– Det finns inga hard feelings utan det är bara att önska båda två all lycka. Calle har gått väldigt mycket framåt hos oss i år och det ska bli kul att se vad han kan bidra med. Vi klubbar i Halland måste hjälpa varandra om vi kan och vi har andra spelare som får komma in och försöka fylla den luckan. Vi har till exempel precis fått tillbaka Robin Eriksson, som har varit långtidsskadad och har spelat i Drott innan.

ANNONS