Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny hemmaplan. Yosdany Rios & Co i Drott förlorade derbyt i Varberg förra helgen med 25–29. Nu flyttas även matchen mot Rimbo den 11 mars dit.

Drott tvingas flytta ödesmatch till Varberg

Mc-mässa i arenan – då tvingas Drott lämna Halmstad. Ödesmatchen mot Rimbo den 11 mars flyttas till Idrottshallen i Varberg. – Vi tog upp i gruppen var vi ville spela, säger tränaren Thomas Sivertsson.

Avgörande veckor väntar för Drotts bottenstridande herrar. Sex matcher återstår, varav fyra är mot konkurrenter på nedre tabellhalvan med början hemma mot Tumba på söndag.

Hemmamatchen därefter, mot Rimbo, blir emellertid en halv bortamatch. Halmstad arena är upptagen av en motorcykelmässa 9–12 mars, så Drott–Rimbo kan inte spelas den 12 mars som var tänkt från början.

Att flytta matchen till måndagen den 13 mars, då arenan är tillgänglig, gick inte heller.

– Vi har bokat hallen på måndagen sedan länge, men det har inte blivit godkänt. Det finns regler att Allsvenskan ska gå på helger för de här långreseklubbarna – annars skulle hela laget tvingas ta arbetsledigt i Rimbo. Det får man väl köpa, tycker Thomas Sivertsson.

I veckan togs i stället beslut att flytta Rimbo-matchen till Idrottshallen i Varberg lördagen den 11 mars.

Sivertsson igen:

– Vi tog upp i gruppen var vi ville spela. Det finns inga hallar här och nu har vi spelat i Varberg precis och gjorde en bra match där, så jag tycker att det är den bästa lösningen. Det är inget bekymmer tycker jag, och nu krockar det inte med dammatchen mot Aranäs heller.

HP-sporten har utan framgång sökt Drotts ordförande Roger Wohlin för att bland annat fråga om föreningen tänker organisera bussar till Varberg för de supportrar som vill se matchen.

Men innan dess väntar ödesmatchen med stort Ö mot Tumba i Halmstad arena nu på söndag.

Tumba ligger just nu på den sista kvalplatsen, två poäng före Drott, och är sannolikt ett lag Drott måste ta sig förbi för att slippa direktnedflyttning.

Stämningen på fredagskvällens träning i Alehallen (arenan var upptagen av sociala medier-eventet Tubecon) var förhoppningsfull.

Högersexan Hampus Olsson, sjumålsskytt när Drott vann i Tumba med 31–26 i oktober, säger:

– Det känns bra faktiskt. Vi hade en bra match mot dem senast och har fått lite nytt spel nu. Det börjar sitta mer och mer. Det är en god känsla.

Har tränarbytet gett det lyft som behövs för att ni ska kunna vända det här?

– Kanske. Vi hade bra fokus innan också på träningarna, men fick inte utdelning på matcherna. Men vi har hittat en sorts trygghet i spelet nu. Vi har breddat det lite och det känns som att vi får ut mycket av varje spelare, i alla fall här på träningarna. Det känns lovande.

Fler lokala sportnyheter hittar du här