Drott tog årets första seger i bottenmötet

Nu är Drott vinnare återigen. Efter en tung vår i Elitserien – som slutade med nedflyttning – och en nästan lika tung start på hösten har laget till slut tagit sin första allsvenska seger.

ANNONS
|

Allsvenskan

Drott–Anderstorp 29–24 (14–16)

Förutsättningarna var klara på förhand. Jumbon Drott tog emot nästjumbon Anderstorp. Båda lagen stod på noll poäng efter två spelade matcher. För Drott, som har haft en tung säsongsstart, var det alltså ett ypperligt läge att ta tvåpoäng och komma in i ett vinnande spår.

Då satte Drott fart direkt och tryckte på framåt. Linus Fernebrand inledde med två raka mål från sin kant och Richard Lindström sköt mycket och bra (sju mål totalt).

Men allt var inte frid och fröjd. Framför allt i den första halvleken såg Drott ut att straffa ut sig själva med flera tekniska fel, bortslarvade anfall och kontringar och framför allt en hel del utvisningar.

ANNONS

–Men killarna visar väldigt mycket vilja genom att komma tillbaka efter de där grejerna. Vi ville mer än Anderstorp i den här matchen och vi visade att vi ville mer, säger Drott-tränaren Diego Perez Marne.

Hemmalaget spelade stundtals med mycket frenesi och tempo framåt, och med lite mer fokus hade segern kunnat bli ännu större. Men en stabil defensiv och ett kollektivt jobb ledde ändå till att Drott kunde koppla greppet i den andra halvleken, trots underläge i halvtid.

– Vi har tränat sedan april och det märks i den andra halvleken. Vi orkar mer både fysiskt och psykiskt och får bra utdelning med våd 5–1-försvar som är lite aggressivare, säger Perez Marne.

Matchens bästa målskytt, Richard Lindström, sprudlade av glädje efter slutsignalen.

– Det känns sjukt skönt. Speciellt att det kom i en sådan här match där de ändå höll sig kvar i matchen hela vägen till slutsignal. Det kändes som att vi vann mycket på att vi spelade för varandra mer än vi kanske har gjort tidigare, säger Lindström.

19-åringen är en av få som är kvar sedan förra årets fiaskosäsong.

– Det känns som att vi har vikt ner oss förut när vi fått lite motgångar. När vi får utvisningar emot oss och gör lite missar i dag så fortsätter vi kämpa för varandra i stället.

ANNONS

Men även om säsongsinledningen har varit sisådär manar tränare Perez Marne till lugn och hänvisar till att det är ett långsiktigt projekt.

– Man kan se det som att vi är ett frö. När du har planterat ett frö behövs det sol och regn innan det till slut blir till ett träd. Det trädetfäller sedan fler frön och det tar ett tag innan det blir en färdig skog. Man kan inte tro att vi är en färdig skog ännu, men vi är ett jävligt bra frö.

ANNONS