Drott kan ha hittat rätt i sin målvaktsjakt då 23-åriga Amanda Bard testar med klubben.
Drott kan ha hittat rätt i sin målvaktsjakt då 23-åriga Amanda Bard testar med klubben. Bild: Anders Tornell

Drott testar målvakt med division 1-meriter

Efter att man både tappat Linnéa Back och Sara Johansson till den här säsongen har Drott varit på jakt efter en ny målvakt. Nu testar man 23-åriga Amanda Bard som i början av sin karriär spelade i division 1. – Jag ser redan nu att hon har kvalitéer, säger tränare Lars-Magnus Jönsson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Med bara Alicia Larsson Gard som målvaktsalternativ har Drott varit på jakt efter ytterligare en målvakt efter tappen av Linnéa Back och Sara Johansson.

Nu testar man Amanda Bard som senaste säsongen spelade för Anderstorp i division 3. Drott har under helgen haft en träningshelg i Alehallen och tränare Lars-Magnus Jönsson är imponerad av vad han sett hittills av den nye målvakten.

– Det var inget känt namn för mig från början utan det var min före detta kollega Hampus Fernebrand som tipsade om henne efter att ha sett henne i Anderstorp.

– Hon ser jätteintressant ut. Hon är en orädd, med en stark vilja och verkar vara väldigt envis i sitt sätt att tänka som målvakt. Jag har bara positivt att säga om henne. Redan nu ser jag att hon har kvalitéer. Vi får se om vi kan lösa henne för hon är helt klart väldigt intressant för oss.

ANNONS

Märker att det är en annan nivå

Själv känner Amanda Bard, som i tidig ålder spelade i division 1, att provträningarna hittills med klubben har varit väldigt givande.

– Det har känts bra hittills och man märker att det är på en annan nivå än division 3 som jag spelar annars. Det är ett helt annat tempo och det har varit väldigt lärorikt, säger hon och fortsätter:

– Alla är verkligen väldigt positiva och engagerade och det känns som ett jättehärligt gäng.

LÄS MER:Två av tre målvakter lämnar nedflyttade Drott

ANNONS