Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Drott-talangen hyllas efter succéstarten: ”Världsklass”

Hugo Sivertsson visade HK Drott vägen till vinst i premiären.
Den 19-årige högernian bombade in nio mål mot Fjärås – och fick tränaren Johan Hedlund att plocka fram superlativen efteråt.
– Världsklass, betygsätter Hedlund.

Division 1 södra

Drott 24

Fjärås 20

(13–12)

Drott tappade kvalplatsen till Herrallsvenskan i sista omgången i våras. I vinter hoppas Halmstadlaget nå hela vägen och ta sig tillbaka till näst högsta serien, som man ramlade ur 2017.

Det började bra – om än med en del förbättringspotential – i premiären mot nyuppflyttade Fjärås, som är farmarlag till Aranäs i Handbollsligan.

– Det är alltid jätteskönt att vinna premiären. Man vet inte riktigt hur bra vi är och hur bra de andra är. Vi har haft en jättelång försäsong och man har ju längtat väldigt länge på att få dra i gång, säger Hugo Sivertsson.

Det märktes. Sivertsson blev bäste målskytt i Drott med nio mål totalt och satte fem av bollarna när Halmstadlaget rusade ifrån till ledning med 10–5 efter 17 minuter.

– I första halvlek… hans skytte och tajmingen när han kommer är världsklass. Det ser enkelt ut, men det är inte enkelt utan han är bra, berömmer tränaren Johan Hedlund.

”Väldigt spelintelligent”

Hugo Sivertsson var Drotts näst bäste målskytt i fjol, men Hedlund tycker att tonåringen – trots problem med en stukad fot – har tagit nya steg framåt under sommaren:

– Ja, absolut. Styrkemässigt och han vågar komma lite närmare och så vidare. Det är jättekul. Han är väldigt spelintelligent också och duktig på att se linjen och kanten.

Hugo Sivertsson slickar tacksamt i sig berömmet.

– Jag kände att jag började jättebra och hade ett bra samarbete med Emil (Almander) inne på linjen så att de fick svårt om de skulle ta höjd eller vara låga. Det kändes jättebra, säger han.

Drott var det bättre laget matchen igenom, men hade en djup svacka i slutet av första halvlek och knappa minuten in på andra var Fjärås i kapp till 13–13.

Men Drott kopplade greppet igen – även om segern inte kändes helt säker förrän högersexan Erik Ekstrand, som också var en stor plusvariant, satte 23–19 på straff med tre minuter kvar.

”Trivs jättebra här”

Drott har ett ungt lag med många talanger. Hugo Sivertsson bekräftar att det fanns intresse från andra klubbar efter förra säsongen, men han stannade kvar.

– Det var väl någon som hörde av sig, men det var inget som jag egentligen funderade över. Jag trivs jättebra här, får mycket speltid, bra träning och har chans att utvecklas, säger han.

Kan det blir fler säsonger i Drott för dig – eller är det beroende på hur det går för er i vinter?

– Det beror väl... Äh, allt kan hända. Det är svårt – det är ett år tills man ska ta det beslutet. Det tar vi då.

Fakta: Drotts målskyttar

Hugo Sivertsson 9, Erik Ekstrand 4 (2 str), Emil Almander 3, Calle Almander 3 (1), Anton Melin 2, Daniel Hagström 2, Theo Andersson Hjert.

LÄS MER: Det här blir ett nyckelår för hela föreningen HK Drott

LÄS MER: Målvaktstalangen redo att leda Drotts allsvenska jakt

Fler lokala sportnyheter hittar du här