Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Damallsvenskan (sista omgången): Drott - Kärra FOTO: Roger Larsson Bild: Roger Larsson
Damallsvenskan (sista omgången): Drott - Kärra FOTO: Roger Larsson Bild: Roger Larsson

Drott ställer in genrepet mot Helsingborg

Skador och sjukdom tvingar HK Drott att ställa in torsdagens genrep mot allsvenska OV Helsingborg. Knäskadade mittsexan Vilde Steinlund, 22, är det största frågetecknet inför division 1-premiären mot IFK Kristianstad i nästa vecka.

Vilde Steinlund slog knäskålen ur led när hon landade illa under Drotts träningsseger mot Kärra (26–25) förra helgen.

Röntgen visade enligt Drotts tränare Lars-Magnus Jönsson inga ytterligare skador, men Steinlund är fortfarande inte så bra att hon kan träna med laget.

– Hon kör bara rehab och troligtvis gör hon det under nästa vecka också. Vi vill inte skynda på någonting utan det får ta den tid det tar. Hon ska helst ha en full träningsvecka i benen med maxprestation innan vi går på någon match, säger Jönsson.

Därmed är division 1-premiären borta mot IFK Kristianstad nästa söndag, den 27 september, i stor fara för mittsexan med norska rötter.

Prognosen är mer positiv för niometersspelarna Louise Lilja (skott i huvudet) och Sanna Suoraniemi (tandskada) samt linjespelaren Linnéa Simonsson (knäskada), som alla också ådrog sig skavanker under Drotts intensiva veckoslut med tre matcher på två dagar förra helgen.

– De tre känns högst troliga till en premiär, uppger Lars-Magnus Jönsson.

Skadeläget gör dock att Drott ställer in torsdagens genrep borta mot allsvenska OV Helsingborg.

– Vi har en sjukdom i laget också och vill inte gå tungt på de spelare vi har i en match som inte betyder någonting egentligen. Vi har fått fem matcher som vi är nöjda med så vi väljer att vara hemma och träna i stället, säger Jönsson.

LÄS MER: Här sparkar Drott i gång återtåget – med thaiboxning

Fler lokala sportnyheter hittar du här