Drott hade ledningen i paus mot serieledande S-hof med föll till slut med klara siffror.
Drott hade ledningen i paus mot serieledande S-hof med föll till slut med klara siffror. Bild: Roger Larsson

Drott räckte inte riktigt till mot topplaget

En stark första halvlek räckte inte för Drott mot seriesuveränen HK S-hof. Dessutom fick Hanna Ferdman lämna matchen tidigt på grund av en knäskada.
– Vi vet inte ännu hur allvarligt det är men henne men vi hoppas att hon ska var tillbaka om några veckor, säger tränare Lars-Magnus Jönsson.

ANNONS
|

Division 1 södra, damer

HK S-hof 31

HK Drott 23

(11–13)

Det såg länge bra ut för Drott när man gästade obesegrade S-hof i Partille Arena. En stabil defensiv där man framför allt i det uppställda spelet var stabila.

– Vi börjar väldigt bra och har en trygg ledning samtidigt som vi spelar jättebra bakåt. De gör åtta kontringsmål i första halvlek så vi släpper bara tre stycken i vårt uppställda försvarsspel vilket är fantastik bra mot det här laget, säger Lars-Magnus Jönsson.

Drott gick också till pausvila med en tvåmålsledning men det var med en lite bitter eftersmak. Tidigt in i den första halvleken fick Hanna Ferdman lämna matchen med en knäskada.

ANNONS

– Vi vet inte ännu hur allvarligt det är men henne men vi hoppas att hon ska var tillbaka om några veckor. Det var en olyckshändelse och hon hade jätteont. Hela laget blev skärrat.

– Hon betyder mycket för oss och när både hon och Vilde är borta så tappar vi två drivande spelare som är viktiga för oss.

Drott kunde inte matcha sin fina första halvlek och S-hof visade varför man är obesegrade serieledare. Hemmalaget kunde till slut vinna med klara 31–23.

– Det blev lite för mycket med det resultatet som blev för det speglar inte matchbilden. Vårt spel går i lås i andra medan de gör en fantastisk bra match. De var helt enkelt bättre än oss. Det är definitivt seriens bästa lag, avslutar Jönsson.

ANNONS