Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Drott-profilernas glädje – får träna igen efter fem månader

Fem månaders frustrerad väntan är över.
Nu är HK Drotts herrar och damer tillbaka på träningsplanen i Halmstad arena.
– Det är svinkul – speciellt att träffa alla igen, säger högersexan Erik Ekstrand, 19.

Beskedet damp ned som en blixt från klar himmel den första april – av alla dagar.

Men det var inget skämt utan Halmstads kommun hade beslutat att öppna upp idrottsanläggningarna inomhus för alla lag från och med den 6 april.

Båda Drott-lagens seriespel i division 1 pausades i slutet av oktober och avvecklades för gott i februari på grund av pandemin. Men att få träna igen är åtminstone ett steg tillbaka mot en normal idrottsvardag.

– Man har längtat efter det här. Man har gått och väntat vecka efter vecka efter vecka och nu är vi här, säger Erik Ekstrand.

Drott-herrarna har kört en del kollektiva fyspass utomhus, men annars har spelarna mest tränat på egen hand.

– Det har varit väldigt mycket gym och så har man fått springa utöver det så gott det har gått. Men det är lite lättare att springa med en boll i handen än på ett tråkigt löpband, säger vänstersexan Oscar Nobring, 21.

Inget sommarlov

Den återupptagna träningen sker dock med förbehåll. Ingen kroppskontakt är tillåten och tränaren Johan Hedlund har skaffat en digital visselpipa – som han trycker på i stället för att blåsa i – för att inte sprida några onödiga baciller.

När HP hälsar på sliter spelarna med ett fystest. Planen nu är att träna på så intensivt som möjligt. Något sommaruppehåll blir det inte i år.

– Nej. Det kanske inte blir fyra dagar i veckan, som vi normalt sett kör, men det kanske blir åtminstone två handbollspass med hänsyn till att vi ligger så långt efter. Vi har tappat mark jämfört med många av farmarlagen, som har kunnat träna tillsammans med sina seniorlag, medan vi har stått still i ett halvår, säger Johan Hedlund.

Tittar efter nyförvärv

Högernian Hugo Sivertsson, 19 – som skrev på för allsvenska HIF Karlskrona redan i december – är den enda klara spelarförlusten.

Erik Ekstrand har tidigare berättat i HP att han är ”småsugen” på att börja studera och kanske trappa ned på handbollen, men han har ännu inte bestämt sig.

– Det är inget nytt egentligen, säger han.

Hur ser det ut med eventuella nyförvärv?

– Vi har sonderat terrängen och ställt frågan till ett antal spelare, men det är ingenting som är färdigt, svarar Johan Hedlund.

TV: Se Drott-spelarna springa fystestet:

LÄS MER: Drott-profilens svåra val – efter snöpliga serieslutet

LÄS MER: Matchen blev till ett ensamt pass: ”Jättemärklig känsla”

Fler lokala sportnyheter hittar du här