Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvar eller inte? Handbollsframtiden är oklar för Drotts duktige högersexa Erik Ekstrand efter beskedet att division 1-säsongen inte kommer att återupptas och att det inte blir något allsvenskt spel för Halmstadlaget i höst. Bild: Johan Persson/arkiv
Kvar eller inte? Handbollsframtiden är oklar för Drotts duktige högersexa Erik Ekstrand efter beskedet att division 1-säsongen inte kommer att återupptas och att det inte blir något allsvenskt spel för Halmstadlaget i höst. Bild: Johan Persson/arkiv

Drott-profilens svåra val – efter snöpliga serieslutet

U20-landslagskompisen Hugo Sivertsson har redan valt allsvenska Karlskrona.
Nu funderar Drotts högersexa Erik Ekstrand, 19, på hur hans handbollsframtid ska se ut.
– Jag har faktiskt ingen aning, säger han.

HK Drott toppade division 1 södra och hade den allsvenska direktuppflyttningsplatsen när serien coronastoppades efter bara fem omgångar i höstas.

Men efter en vinter där Drott inte ens har fått träna handboll beslöt förbundet i förra veckan att inte starta om serien utan att avveckla den.

– Det är jättetråkigt så klart. Alla i laget ville spela och jag har i alla fall hela tiden varit inställd på att till slut så kommer vi att kunna spela, så man har ändå hållit på att träna själv med motivationen att vi måste vara redo när serien startar. Men nu när det här beskedet kom så känns det långt till oktober, säger Erik Ekstrand.

Den tonårige kantspelaren har varit ett av Drotts starkaste kort under de senaste säsongerna. Redan i fjol ryktades det om andra klubbar, men då valde Ekstrand och U20-landslagskollegan Hugo Sivertsson att stanna i Drott.

”Någon klubb har hört av sig”

Men nu har Sivertsson valt att gå vidare till allsvenska Karlskrona och frågan är hur Erik Ekstrand gör? Det vet han inte ens själv ännu.

– Jag har faktiskt ingen aning, för jag är lite småsugen på att plugga men jag vill samtidigt ge handbollen chansen. Jag har inte bestämt mig alls. Men Drott lockar ju så klart – man har ju spelat här i tre år och trivs bra i laget. Men samtidigt... ja, man får se, säger han.

Finns intresse från andra klubbar?

– Det har varit någon klubb som har hört av sig, men ingen som har varit så där riktigt nära hittills.

Är du sugen på att gå vidare uppåt nu när Drott inte gick upp?

– Det är svårt att svara på. För hela tiden sedan man var liten så har man drömt om att spela handboll och kunna bli proffs eller riktigt duktig. Högsta drömmen var att kunna göra den här resan med Drott, men nu blir det svårt och speciellt när man inte får träna. Man tappar mycket gentemot de klubbarna också.

Behöver Drott göra någon särskild satsning eller liknande för att du ska stanna?

– Nej, det känner jag faktiskt inte. Det är mer att jag ska lista ut vad jag vill göra.

Jobbar i butik och i skolan

Till vardags jobbar Erik Ekstrand både i butik hos möbelkedjan Mio och som vikarie inom skolan.

Har du satt någon deadline för när du måste bestämma hur det blir med handbollen?

– Nej. Men jag känner väl lite att jag går och funderar så mycket att jag lär behöva göra det.

LÄS MER: Drottkaptenens framtidsbesked – och blivande papparollen hemma

LÄS MER: Drotts allsvenska plan efter besvikelsen: ”Är tufft”

Fler lokala sportnyheter hittar du här