Drott-profilen får chansen i elitserien: ”Gått väldigt fort”

Hon har inte fått spela match med Drott sedan den 24 oktober
Nu är Amanda Kullenberg, 21, plötsligt tillbaka på handbollsplanen – i elitserien (SHE) med Kristianstad HK.
– Allt gick väldigt fort, säger hon.

ANNONS
LocationKristianstad|
|

HK Drott har på grund av coronapandemin haft spelförbud i två och en halv månad i division 1 södra och det är osäkert när eller ens om serien kan återupptas.

Men elitlagen får spela vidare – och när Kristianstad HK, som ligger på negativ kvalplats i SHE, behövde fylla på med en vänsterhänt högernia vände Drott-bekanta tränarna Ulf Schefvert och Ulf Sivertsson blickarna mot Halmstad.

Den första kontakten togs dagarna före jul, ett lånekontrakt tecknades och i fredags gjorde Amanda Kullenberg debut i Kristianstads orangesvarta dräkt i en viktig 28–23-seger hemma mot Västerås Irsta.

– Jag är jätteglad att jag har fått den här möjligheten. Det är jättekul att få träna med Kristianstad på den nivån och känna skillnaden. Jag känner verkligen att jag vill någonting med handbollen och det här är en jättebra möjlighet att testa på högstaligan, säger hon.

ANNONS

Jobbar på distans

Låneavtalet gäller tills att Drott får börja spela igen eller februari ut – åtminstone till att börja med.

Amanda Kullenberg har temporärt flyttat ned till Skåne för att ha närmare till träningar och matcher och sköter jobbet som supportagent på Bambora på distans.

Hon gjorde inget mål i debuten mot Västerås Irsta, men fick speltid.

Hur var det att spela i SHE?

– Jag hade inte förväntat mig att få komma in, men jag fick komma in i några minuter så det var jättekul att få känna på det. Det är verkligen skillnad både fysiskt, i snabbhet och styrka och i allt möjligt.

Hur är det att spela handboll igen efter ett så långt uppehåll?

– Man kände sig lite ringrostig i början med tajming och liknande, men det är bara att jobba på. Och vi har tränat på väldigt mycket i Drott också och haft jättemycket egenträning och gym när vi inte har fått träna handboll. Vi har haft ett bra upplägg.

Jönsson: ”Känns jättetryggt”

Drotts tränare Lars-Magnus Jönsson har inget emot att hans målfarliga högernia prövar vingarna i SHE hos hans egna gamla läromästare Ulf Schefvert och Ulf ”Tubbi” Sivertsson.

Tvärtom. Jönsson säger:

– Jag ser det bara positivt. Det är jättebra att hon för det första får hålla i gång lite och sedan får erfarenhet av hur det är att spela SHE-matcher. Men även om Amanda är jätteduktig så vill man ju inte att erfarenheten ska bli en belastning, men det känns jättetryggt både med ”Tubbi” och Schefvert.

ANNONS

LÄS MER:Matchen blev till ett ensamt pass: ”Jättemärklig känsla”

LÄS MER:Anorexian stärkte Amanda och Jonathan som par

ANNONS