Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Drott på kvalplats efter kross i streckmatchen

Efter elva raka förluster är HK Drott åter ett vinnande lag. Och tajmingen kunde inte varit bättre. Segern mot bottenkonkurrenten Tumba innebär att krisklubben kravlade sig upp på kvalplats.

Allsvenskan
Drott    38
Tumba    28


Segerns betydelse kan inte nog understrykas. En förlust för Drott, jumbo inför mötet med tolfteplacerade Tumba, hade nämligen inneburit fyra poäng upp till kvalstrecket och en infernaliskt brant uppförsbacke i jakten på nytt allsvenskt kontrakt.

Men med fem matcher kvar ser läget nu betydligt ljusare ut.

– Det var otroligt skönt. Vi har sagt att nu startar vår lilla slutspelserie med sex matcher kvar så då var den här segern oerhört viktig. Vi försöker avdramatisera det hela, och skulle Tumba ha vunnit den här så hade vi haft fem matcher till att ta poäng i men det här utgångsläget är ju betydligt bättre än vid en förlust, konstaterar Sivertsson som tillsammans med David Löfgren gjorde sin tredje match vid rodret sedan förre tränaren Diego Perez Marne sidsteppats.

Drott, nu med nio poäng, passerade både Anderstorp, åtta poäng, och Tumba tack vare bättre målskillnad.

– Jag vågar knappt titta på tabellen utan vi försöker fokusera på prestation i stället. Annars blir man galen, menar Sivertsson.

På planen höll de vitaröda hemmaspelarna sig dock kalla. Inledningen var lovande med snabb 3–1-ledning och ett bortalag som körde fast gång efter annan. 

– Vi äger ju inledningen och står superbra i sex mot sex bakåt, men nu finns det ju ytterligare ett ess i rockärmen att ta till nämligen spel sju mot sex vilket gör att matchen ändrar bild, konstaterar Sivertsson.

Tumba kom ikapp och matchen var resultatmässigt helt jämn fram till att 8–8 blev 13–9. Drott hade därefter två gyllene chanser att rycka. Men varken strax före paus eller strax efter utnyttjades spel i sex mot fyra.

Segerrycket kom i stället i mitten av den andra halvleken då Drott gick från 26–24 till 35–25. Yosdany Rios som hade blandat bra aktioner med missförstånd och tekniska misstag i den första halvleken blixtrade till ordentligt och stod för inte mindre än nio mål i andra (tio totalt). Fyra, varav tre i följd, kastade han dock in i helt öppet mål sedan Drott-försvaret stressat Tumba till misstag.

– Vi vågar jobba där bollen var och då gör de lite fel och vi får göra några enkla mål, konstaterar Sivertsson som hade många spelare att glädjas åt denna söndag i Halmstad arena där det i den avdelade hallen bjöds på bättre stämning än på länge.

I första halvlek glänste målvakten Johan Gustafsson då han stod för nio räddningar på 23 skott och framåt var Erik Lindau vass med fem mål (åtta totalt) innan Rios tog över i akt två. 

– Vi spelade mycket mer som ett lag i dag och var väldigt bra bakåt också. Vi spelar lite lugnare nu och kommer till de här en mot en-situationerna som jag gillar, då blir det även lättare till inspel och så vidare, berättar ”Dany”, tolkad av Thomas Sivertsson som pratar obehindrad spanska efter två år som spelare i Granollers och sex år som assisterande tränare för Portugals landslag.

Om Drott lyckas hänga kvar?

– De andra lagen i botten kan ju också vinna matcher, men vi ska göra allt vi kan, svarar Dany.

Fler lokala sportnyheter hittar du här