Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svårstoppad. Yordany Rios gjorde nio mål, men det räckte inte för Drott mot Lindesberg.

Drott orkade inte hela vägen mot Lindesberg

Drott låg under nästan hela matchen borta mot Lindesberg, men kom starkt tillbaka. Några poäng blev det dock inte. – Det kunde ha gått åt vilket håll som helst, pustade Drotts tränare Thomas Sivertsson.

Allsvenskan

Lindesberg    31

Drott    28


Halmstadlaget vann den viktiga bottenmatchen senast mot Tumba och åkte med nyväckt självförtroende till Lindesberg.

Men trots en bra andra halvlek fick Drott till slut ge sig.

– Vi gjorde lite för många oprovocerade tekniska fel i första halvlek, men efter paus blev det mycket bättre och vi kämpade på hela matchen. Tyvärr hade vi marginalerna mot oss i slutet, sa Thomas Sivertsson.

Hans mannar hängde med fram till slutminuterna i akt nummer ett. Då gjorde hemmalaget ett ryck från 12–11 till halvtidssiffrorna 16–12, som sedan blev 21–16 innan gästerna började närma sig i målprotokollet igen.

Stor del i uppryckningen hade kubanske storskytten Yosdany Rios, men även Richard Lindström hittade rätt framåt och var den som kvitterade till 26–26 med drygt åtta minuter kvar.

– I det läget var vi lite i förarsätet eftersom vi spelade sex mot fem, men så lyckades Lindesberg få in 27–26 med ett underarmsskott efter ett långt anfall. Det hade varit spännande att se hur det gått om vi fått mål där i stället, funderade Sivertsson.

I det läget åkte dessutom Jack Månsson ut på två minuter och det numerära överläget utnyttjade hemmalaget med två raska mål.

Drott gjorde en ny kraftansträngning för att nå i fatt, men kom inte närmare än 29–27.

Visserligen var det ytterst nära 29–28 då Lindström dundrade in bollen i mål, men domaren hade blåst av för ruff precis innan skottet kom.

Istället blev det 30–27 i anfallet efter och då var matchen körd för rödvitt.

– Yosdany fick jättemycket stryk och borde ha fått med sig några utvisningar till, tycker Sivertsson, som fick en varning sedan han haft synpunkter på domarna.

Rios blev bäste målskytt på nio fullträffar medan Lindström satte sex av målen.

– Nu får vi in och träna i veckan som kommer och ladda upp för den viktiga matchen mot Rimbo.
 

Fler lokala sportnyheter hittar du här