HK Drotts herrtränare Johan Hedlund tycker att tystnaden om när handbollen kan komma igång igen är det jobbigaste.
HK Drotts herrtränare Johan Hedlund tycker att tystnaden om när handbollen kan komma igång igen är det jobbigaste. Bild: Linda Weinstock

Drott om påtvingade pausen: ”Tystnaden är det jobbigaste”

De nya coronarestriktionerna tvingade HK Drott att pausa såväl lagträningen som seriespel i division 1. Och än så länge finns inte något bestämt datum för omstart.
– Tystnaden är det absolut jobbigaste. Det kommer i princip ingen information, säger Drotts herrtränare Johan Hedlund.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

I början av november stod det klart att tre matcher för både Drotts herrlag respektive damlag i division 1-handbollen sköts upp på grund av skärpta coronarestriktioner i bland annat Halland.

Samtidigt meddelade Svenska Handbollsförbundet att all verksamhet, såväl träning som match, ska pausas för nivåerna under Allsvenskan.

De nya restriktionerna gäller fram till och med den 24 november i Halland vilket betyder att Drotts matcher den 28 (damlaget) och 29 november (herrlaget) skulle kunna spelas. Men de matcherna är också osäkra eftersom Drott knappt inte kunnat träna gemensamt i november och inte fått några besked om när man kan dra igång igen.

ANNONS

– I dagsläget har jag svårt att tro att det blir match då faktiskt, säger Johan Hedlund, herrtränare i Drott.

Drottspelarna tränar just nu på egen hand och i gym med maximalt fem spelare åt gången.

Hur länge kan ni vara pausade innan ni inte kan gå in i säsongen igen utan att få någon form av uppbyggnadsperiod?

– Den passeras nästan när den här veckan är slut. Då måste man åtminstone få komma in och göra 1–1,5 träningsvecka tycker jag innan man kan spela match för att känna att det är säkert.

Hedlund kritisk mot farmarlagen: ”Vi halkar efter”

Samtidigt är han kritisk mot upplägget där vissa lag i Drotts serie är farmarlag vilket betyder att spelarna kan hålla igång med sina A-lag som spelar på elitnivå.

– Det är ett avbräck för oss. Det finns en risk att vi halkar efter, säger Johan Hedlund.

Han tycker också att gränsdragningen mellan Allsvenskan, där man får spela och träna vidare, och division 1 blir fel.

– Jag har lite svårt att förstå det faktiskt. Division 1 är också en riksserie som administreras av Svenska Handbollsförbundet precis som Allsvenskan och Handbollsligan.

Hedlund öppen för att förlänga säsongen

Drotts ordförande Björn Kullenberg har varit i kontakt med Handbollsförbundet, men inte fått några entydiga svar på när division 1-serierna kan börja igen. Däremot har man flaggat för att sista helgen innan jul kan bli ett speldatum för herrarna.

ANNONS

Ser du någon naturlig period när de uppskjuta matcherna kan spelas om ni kommer igång efter den 24:e?

– Jag har inte tittat i detalj på det, men jag tror att det är viktigt att man tänker sig att i så fall förlänga säsongen lite grann för att skapa de möjligheterna. Har man kapat tre veckor kanske man får förlänga med 1–2 veckor för att få möjlighet att få in alla de matcherna. För många täta matcher ökar också skaderisken och slitaget på spelarna, säger Johan Hedlund.

LÄS MER:Cissi tillbaka i HK Drott – i dubbla mammaroller

LÄS MER:Skärpta restriktioner drabbar HBK och Drott

LÄS MER:Corona stoppar Drott-talangen Hugo Sivertssons landslagsdebut

ANNONS