Drott och Skövde jagar fastare mark

Att kalla onsdagskvällens kamp i Halmstad arena mellan Drott och Skövde för viktig är en underdrift. Den kan vara helt avgörande för (den undre) streckstriden.

ANNONS
|

– Som tabellen ser ut nu så är varenda match en fyrapoängsmatch, säger Drotts tränare Tommy Suoraniemi, som går in med positiva vibbar efter segern mot Önnered i lördags –och bortasegern mot Skövde i höstas.

– Där gjorde vi en riktigt bra match och speciellt fick vi till det offensiva försvaret då, men om vi spelar så i morgon (läs i dag) har vi inte bestämt.

– Vi vet vad vi gjorde för fel när vi förlorade då. Det var hela försvarsspelet som måste vässas och även om vi både vill och kan kontra mycket, är det oerhört viktigt att vi är på plats snabbt i försvaret. Drott är ett lag som springer mycket och snabbt och det måste vi också göra. Det är lite som att spela mot Alingsås, säger Skövdes tränare Peter Johansson på klubbens hemsida.

ANNONS

Fem lag i elitseriens mitt slåss om två slutspelsplatser och två ”ingenmanslands-platser”, medan ett av lagen hamnar i kvalserien med – för närvarande – Ricoh, Önnered, Helsingborg, Västerås och Aranäs som övriga lag.

Efter kvällens match har Drott kvar att möta Redbergslid borta, Malmö hemma, Hammarby borta och Ystad hemma. Man har således allt –till och med en slutspelsplats – i egna händer.

Skövde har Kristianstad hemma, Guif borta, Ricoh hemma och Sävehof borta kvar, vilket ser tuffare ut – på pappret.

– Det hade varit kul att vara med hela vägen, men Skövdes formkurva är bra, varnar Suoraniemi.

Västgötarna har tagit fem poäng på de tre senaste hemmamatcherna mot RIK, Lugi och Ystad, men har betydligt sämre bortastatistik.

ANNONS